Lue useimmiten kysytyt kysymykset alta.
Keitetty hummeri
|
1 |
---|---|
100 g | |
Fenkoli, viipaloituna
|
½ |
Sipuli, viipaloituna
|
1 |
Juuriselleriä, kuutioituna
|
¼ |
Tomaattia, kuutioina
|
2 |
Valkosipulinkynttä, viipaloituna
|
2 |
Tomaattipyreetä, tiivisteenä
|
2 rkl |
Valkoviinietikkaa
|
2 dl |
Vettä
|
1 l |
Sitruunaa
|
½ |
Suolaa ja mustapippuria
|
|
Katkarapuja
|
250 g |
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
|
5 dl |
Vettä
|
1 rkl |
---|---|
Tomusokeria
|
2 tl |
Etikkaa suolakurkkuun
|
1 tl |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Suolaa
|
½ tl |
Kurkkua, hienonnettu
|
½ |
Fenkoli
|
½ |
Salottisipuli
|
1 |
Tuoretta tilliä, hienonnettuna
|
2 rkl |
50 g | |
Sitruunamehua
|
1 tl |
Suolaa ja mustapippuria
|
Bisque on runsas ja perinteinen äyriäiskeitto, jonka juuret ovat Ranskan rannikko- ja kalastajakaupungeissa. Se on edelleen suosittu kansallisruoka kaikkialla Ranskassa, ja se on yksi maan suurimmista kulinaarisista vientituotteista, jota nautitaan monissa ravintoloissa ja kodeissa ympäri maailmaa. Vaikka ainesosat vaihtelevat, bisquen ydin pysyy uskollisena alkuperäiselle keitolleen: täyteläinen ja kermainen mereneläväkeitto, joka on täynnä makua.
Merenelävien bisquen historia voi olla yksinkertainen, sillä sen alkuperää käytettiin ranskalaisissa kalastusyhteisöissä merenelävien säilyttämiseen, mutta se löysi pian tiensä ranskalaisen aristokratian huipulle, ja sitä pidetään vielä nykyäänkin maukkaan ja tyylikkäänä ruokalajina. Mereneläväkeitosta on tullut suosittu ja hienostunut valinta kaikissa kodeissa eri puolilla maailmaa - se tuo ruokapöytään ripauksen ranskalaista luonnetta.
Maku on kaikki kaikessa, kun kyse on täydellisestä äyriäiskeitosta. Merenelävien tuoreus ja elinvoimaisuus, joka on saanut tekstuurinsa täyteläisen kermaisen koostumuksen kautta, tasapainotetaan täydellisesti erilaisilla yrteillä ja mausteilla. Tämä ranskalainen klassikko, jota ei koskaan unohda, on pysynyt suosikkina vuosisatojen ajan.
Jääkaapissa säilytettynä äyriäiskeitto säilyy jopa 4-5 päivää, ja sen voi lämmittää uudelleen nautittavaksi yhä uudelleen. Muista säilyttää se suljetussa astiassa, jotta sen luonteen antava täyteläinen maku ei pääse pilaantumaan. Kuumenna se uudelleen hitaasti ja miedolla lämmöllä, kiehumatta, kunnes se on putkijuoksun kuumaa. Kuten aina, käytä harkintakykyäsi ennen kuin päätät, lämmitätkö ja kulutatko ruokaa uudelleen. Mereneläviä lämmittäessä on otettava huomioon tavanomaiset riskit, ja on tärkeää tarkistaa, ettei niissä ole vanhentumisen merkkejä, kuten hajun muutoksia.