Saksanpähkinäkeksit

Saksanpähkinäkeksit

Nämä vaatimattomat, mutta maukkaat saksanpähkinäiset keksit sopivat täydellisesti seuraavan kokoontumisen jälkiruokapöytään. Tai säilytä niitä ruokakomerossa vierasvarana odottaen, että ystäväsi piipahtavat luonasi pikaisella kahvi- tai teekupillisella.
https://www.arla.fi/reseptit/saksanpahkinakeksit/

Tee näin:

Saksanpähkinäkeksit
  • Pilko pähkinät. Sekoita pähkinät, jauhot, sokeri, voi, rypsiöljy ja sitruunamehu keskenään.
  • Työstä nopeasti taikinaksi ja muotoile se kahdeksi palloksi. Jätä taikinapallot jääkaappiin noin tunniksi.
  • Aseta uuni 200 °C:een.
  • Jaa taikina paloiksi ja muotoile niistä pieniä palloja. Aseta ne leivinpaperilla päällystetyille pellille.
  • Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!
Valmis!

Saksanpähkinäiset keksit Q&A

Miten estää saksanpähkinöitä uppoamasta keksitaikinan pohjalle?
Kun leivot pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä sisältäviä keksejä, voi käydä niin, että pähkinät ja hedelmät painuvat taikinakulhon pohjalle. Tällöin ensimmäiset leivonnaiset jäävät toivottua vetisemmiksi, ja pähkinät ja hedelmät kasautuvat viimeisiin kekseihin sen sijaan, että ne olisivat jakautuneet tasaisesti koko erään. Pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat taikinaa painavampia, mikä aiheuttaa niiden uppoamisen. Voit välttää tämän yksinkertaisesti sekoittamalla pähkinät tai hedelmät jauhoihin, ennen kuin taitat ne viimeisenä taikinaan. Jauhot auttavat pitämään pähkinät tasaisesti taikinassa, jolloin lopputulos on parempi.
Miksi saksanpähkinäkeksi on mureneva?
Kun keksistä tulee kuiva ja mureneva, taikinaa tehtäessä on todennäköisesti mennyt jotain pieleen. Liian suuri jauhojen määrä ei ole harvinainen syy mureneviin kekseihin. Kun käytät mittakuppeja, vältä pakkaamasta jauhoja liian kovaa mittaan, sillä se lisää jauhojen määrää kakussa ja tekee siitä kuivan. Samoin olet saattanut lisätä taikinaan vahingossa liian vähän nestettä. Toinen virhe, jota kannattaa välttää, on taikinan liiallinen sekoittaminen. Keksitaikinan liian voimakas sekoittaminen kehittää sitkoa, jolloin kekseistä tulee sitkeitä, kuivia ja murenevia.
Palavatko saksanpähkinät keksien pinnalla?
Koska saksanpähkinöissä on paljon öljyä, niillä on taipumus paahtua ja palaa, jos ne ovat liian kauan uunissa. Varmista, että käytät leivonnassa raakoja saksanpähkinöitä, ja vältä jo paahdettuja pähkinöitä. Ennen keksien paistamista voit painella näkyviä saksanpähkinän paloja taikinaan, jotta vältät hiiltyneet pähkinänpalaset keksien pinnalla. Jos huomaat, että pähkinät ovat tummuneet, siirrä leivinpelti yksinkertaisesti uunissa alemmalle tasolle.
Pitäisikö saksanpähkinät paahtaa ennen paistamista?
Paahdetut saksanpähkinät ovat herkkua jo itsessään. Kun leivot saksanpähkinäkeksejä, pähkinöiden on kuitenkin oltava raakoja, kun ne laitetaan uuniin. Pähkinät kypsyvät keksien sisällä paistamisen aikana ja kehittävät niille ominaisen syvän ja voisen maun.
Miksi saksanpähkinät muuttuvat mustiksi leivonnassa?
Saksanpähkinät paahtuvat ja mustuvat uunissa nopeammin kuin muut pähkinät. Tämä johtuu siitä, että saksanpähkinät sisältävät enemmän öljyä kuin esimerkiksi mantelit ja hasselpähkinät. Jotta saksanpähkinät eivät mustu, pidä ne taikinan seassa ja varmista, etteivät ne pääse liian lähelle uunin yläosaa. Jos saksanpähkinöitä käytetään kakun täytteenä, voit lisätä ne viimeisten viiden minuutin aikana, jolloin ne saavat paahteisen maun ilman, että ne hiiltyvät.

Ainekset

Saksanpähkinäkeksit
Saksanpähkinöitä
110 g
Vehnäjauhoja
4 dl
Sokeria
2 dl
200 g
Sitruunamehua
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Kaurakeksit
30 minuuttia
Kaurakeksit
(14)
Suklaahippukeksit
45 minuuttia
Suklaahippukeksit
(11)

Saksanpähkinäkeksit - täydellisiä kahvin kanssa

Etsitkö nopeaa ja yksinkertaista reseptiä kekseille, joita voit tarjoilla seuraavassa kahvihetkessä? Nämä keksit ovat nopeita ja helppoja valmistaa, ja niissä on vain kourallinen erilaisia ainesosia. Keskeisessä asemassa ovat saksanpähkinät, joiden täyteläinen ja mieto maku vain paranee leivonnassa. Jos olet kahvin ystävä, nämä keksit sopivat täydellisesti iltapäiväkupillisen kanssa.

Kuinka saksanpähkinäkeksit valmistuvat ilman sokeria?

Jos haluat välttää sokerin käyttöä kekseissäsi, helpoin tapa on korvata sokeri hunajalla. Hunaja on makeampaa kuin sokeri, joten käytä noin 2/3 sokerin määrästä. Koska hunaja sisältää vettä, voit joutua säätämään jauhojen määrää, jotta keksitaikinasta ei tule juoksevaa. Toinen samanlainen vaihtoehto puhdistetulle sokerille on vaahterasiirappi. Joistakin kaupoista löydät erilaisia luonnollisia tai keinotekoisia makeutusaineita, joilla voit myös makeuttaa keksisi.

Maukasta teen ja kahvin kanssa

Kun on iltapäivän piristyksen aika töissä tai ystävien kanssa, saksanpähkinäkeksit ovat tervetullut lisä tee- tai kahvihetkeen. Keksien makeus ja pähkinäinen maku täydentävät lähes mitä tahansa lämmintä juomaa kuumasta kaakaosta glögiin.