Saaristolaispata

Saaristolaispata

Runsas ja kermainen saaristolaispata, johon sopii hienosti tuore pinaatti. Saaristolaispata on helppo tehdä ja se sopii kaikkiin tilaisuuksiin.

Tee näin:

  • Kuori ja leikkaa sipulit ja juurekset suikaleiksi. Paista ne voissa kattilassa. Lisää tomaattipyree, laakerinlehti, viini ja liemi. Tuo kiehuvaksi. Sekoita joukkoon crème fraîche ja keitä 2-3 minuuttia. Leikkaa kala paloiksi ja laita pataan. Anna kiehua hiljalleen yhden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna pinaatti karkeaksi ja taita pataan juuri ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Haukifileetä
400 g
Salottisipuleita
2
Valkosipulinkynsiä
2
Porkkana, n. 150 g
1
Palsternakka, n. 100 g
1
Juuriselleri, n. 150 g
1
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Laakerinlehti
1
Valkoviiniä
1 dl
Kasvisfondi
3 dl
2 dl
Tuoretta pinaattia
60 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
Lisää herkullisia ideoita