Merimiespata

Merimiespata

Runsas ja helppo merimiespata! Ihana all-in-one pata muistuttaa klassista merimiespihviä.

Tee näin:

  • Leikkaa liha 3x3 cm paloiksi. Mausta suolalla ja ruskista voissa pannulla. Laita liha pataan, lisää liemi, olut ja timjami. Hauduta kannen alla noin 1 tunti. Kuori sipuli, porkkanat ja perunat. Leikkaa ne ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pataan, lisää kerma ja keitä vielä 15 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä ja sekoita se muhennokseen. Keitä 2 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Valmis!

Ainekset

Naudan etuselkää
1 kg
Suolaa
1 tl
Lihalientä
5 dl
Tummaa olutta
5 dl
Timjamia
1 rkl
Sipulia
4
Porkkanoita
400 g
Perunoita
1 kg
2 dl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
2 dl
Lisää herkullisia ideoita