Rosolli

Lisuke
Rosolli

Rosolli on olennainen osa joulupöytää. Helpolla ja nopealla reseptillä rosolli valmistuu käden käänteessä. Kokeile reseptiä!

Ainekset

Rosolli

Etikkapunajuurta
3
Keitettyä porkkanat
2
Keitetty peruna
1
Maustekurkku
1
Sipuli
1
Omena
1

Vaaleanpunainen kermavaahto

Kuohukermaa
2 dl
Dijon sinappia
1 rkl
Sitruunamehu
½
Suola
Sokerit
Valkopippuri
Mustapippurit
Punajuurilientä

Tee näin:

Rosolli

  • Aloita rosollin valmistus keittämällä ensiksi porkkanat ja perunat. Tämän voit myös tehdä edellisenä päivänä, koska rosolli koostuu jääkaappikylmistä vihanneksista.
  • Leikkaa omena, punajuuret, peruna, porkkanat ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi, jotka ovat keskenään samankokoisia. Sekoita kuutiot keskenään.
  • Silppua sipuli ja sekoita rosollin joukkoon.
  • Vatkaa kuohukerma kermavaahdoksi. Sekoita joukkoon sinappi, sitruunamehu ja pieni tilkka etikkapunajuurien lientä.
  • Mausta rosolli ripauksella suolaa, sokeria, valko- ja mustapippuria.
  • Tarjoile valmis rosolli viileänä vaaleanpunaisen kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

https://www.arla.fi/reseptit/rosolli/