Voit myös käyttää ratatouillen maustamisessa 2 rkl hienonnettua timjamia tai rosmariinia. Lisää yrtit ratatouillen sekaan tomaattien kanssa. Hieman karkeammat yrtit, kuten timjami ja rosmariini, voidaan kypsentää ruuan kanssa, kun taas kevyemmät yrtit, kuten oregano, basilika ja meirami, ovat erittäin haihtuvia, ja siksi ne on lisättävä vasta lopussa.
Voit tarjoilla ratatouillea esimerkiksi hyvän maalaisleivän tai pastan kanssa – näin saat ruokaisan kasvisruuan.
Oliiviöljyä
|
2 rkl |
---|---|
Karkeasti hienonnettua keltasipulia (n. 200 g)
|
2 |
Munakoiso kuutioina (n. 200 g)
|
1 |
Punaista paprika suupalan kokoisina (n. 200 g)
|
1 |
Kesäkurpitsa (n. 200 g)
|
1 |
Karkeasti hienonnettua valkosipulinkynsiä
|
3 |
Tomaatteja kuutioina (n. 400 g)
|
4 |
Punaviinietikkaa
|
1 rkl |
Sokeria
|
1 tl |
Karkeaa suolaa
|
1½ tl |
Tuoretta jauhettua pippuria
|
|
Silputtuja yrttejä esim. tuoreita oreganolehtiä, basilikaa tai meiramia
|
3 rkl |
Tuoreita yrttejä
|
---|