
Rapeat näkkileivät

Tee näin:
Rapeat näkkileivät
Ruuanlaittovinkki
Mikäli rapeat näkkileivät ovat pehmenneet huoneen lämmössä, laita ne hetkeksi 100°C uuniin, jotta niistä tulee jälleen rapeita. Rapeita näkkileipiä voi käyttää myös jauhojen tai korppujauhojen sijasta jo esimerkiksi teet rapu-tai katkarapukakkuja, lihapullia, lihamureketta, pataruokia, paneroitua kanaa, kalaa tai vihanneksia.
Rapeat näkkileivät Q&A
Rapeat näkkileivät ovat helppo ja nopea valmistaa, sekä ne toimivat osana tapas-annoksia. Ohessa on useimmiten kysyttyjä kysymyksiä liittyen rapeisiin näkkileipiin - lue alta!
Näkkileipä on litteä, ohut, keksien kaltainen leipä, joka on hyvin suosittu Pohjois-Euroopassa. Leipätyyppiä voidaan valmistaa useista eri ainesosista, kuten erilaisista jauhoista, eri jyvistä ja siemenistä sekä erilaisista mausteista. Suolainen keksi on monille vakiintunut ruokalaji, ja sitä pidetään loistavana välipalana, täydellisenä pohjana kevyelle aamiaiselle tai lounaalle, tai jopa loistavana lisänä tapas-annoksille.
Murenna voi kuivien ainesten sekaan ja sekoita mukaan kananmuna. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ja leikkaa sen jälkeen näkkileivät sen kokoisiksi kun haluat. Kun rapeat näkkileivät ovat paistuneet ja jäähtyneet, nauti niistä sellaisenaan tai erilaisten levitteiden kanssa.
Rapeat näkkleivät maistuvat sellaisenaan. Voit kuitenkin laittaa niiden päälle esimerkiksi erilaisia juustoja ja levitteitä. Voit valmistaa myös esimerkiksi kala- tai katkaraputäytteitä ja laittaa niitä rapeiden näkkileipien päälle.
Valmistuksen jälkeen ilmatiiviissä astiassa, jotta ne eivät pehmene huoneenlämmössä. Mikäli kuitenkin näkkileivät pehmenevät, paista niitä 100°C uunissa muutaman minuutin ajan, jotta ne rapeutuvat uudestaan.
Ainekset
Rapeat näkkileivät
Manteleita
|
½ dl |
---|---|
Auringonkukansiemeniä
|
½ dl |
Pellavansiemeniä
|
½ dl |
Kuivattua tuoretta basilikaa
|
1 tl |
Kuivattua timjamia
|
1 tl |
Leivinjauhe
|
½ tl |
Suolaa
|
½ tl |
Vehnäjauhoja
|
125 g |
50 g | |
Kananmuna
|
1 |