Siemennäkkärit

Siemennäkkärit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

60+ min

Itsetehdyt siemennäkkärit ovat terveellinen ja herkullinen tarjottava. Nauti siemennäkkärit voin tai hyvän juuston kera. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • ½ rkl hunajaa
  • 5 dl karkeita ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Siemensekoitus

  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ rkl kuminansiemeniä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja leipomiseen

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan siemennäkkärit kuumentamalla maito enintään 37°C asteiseksi eli kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita kulhossa murennettu hiiva lämpimään maitoon. Lisää hunaja, suola ja jauhot ja alusta taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250°C asteeseen.
3. Sekoita kaikki siemenet keskenään ja lisää siemensekoitus huolellisesti taikinan joukkoon.
4. Kaada siemennäkkäritaikina puhtaalle jauhotetulle pöydälle tai leivinlaudalle. Jaa taikina 10-12 palaan.
5. Muotoile palat pyöreiksi palloiksi ja painele niin ohuiksi ja pyöreiksi kuin mahdollista.
6. Rullaa pyöreät taikinalevyt kuviokaulimella niin että pinta kuviolliseksi.
7. Tee siemennäkkäreihin vielä keskelle reikä ja nosta taikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
8. Paista siemennäkkärit uunin keskitasolla 7-8 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Tarjoile valmiit siemennäkkärit jäähtyneinä.

Lisää herkullisia ideoita