Rahkaleipä

Rahkaleipä

60+ min
Rahkaleipä on muhkea ja maukas leipä, jota ei uskoisi itsetehdyksi! Valmista rahkaleipä vaikkapa aamiaispöytään!

Tee näin:

  • Valmista rahkaleipä sulattamalla ensin voi kattilassa. Lisää maito.
  • Kaada seos taikinakulhoon ja lisää hiiva. Lisää loput ainekset.
  • Jätä vähän jauhoa alustamista varten. Vaivaa taikina.
  • Peitä leivinliinalla ja kohota noin tunti.
  • Alusta taikina jauhotetulla leivinlaudalla. Kaulitse taikina 35 x 35 cm kokoiseksi levyksi ja taita levy puoliksi.
  • Nosta leipä uunipellille ja kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  • Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle jauhoa.
  • Paista 200 °C:ssa uunin alatasolla noin puoli tuntia.
Valmis!

Ainekset

25 g
4 dl
100 g
Hiivaa
25 g
Sokeria
1½ tl
Suolaa
1½ tl
Kananmuna (puolet taikinaan ja puolet voiteluun)
1
Hiivaleipäjauhoja
6¼ dl
Vehnäjauhoja
6½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Teeleipä
30 minuuttia
Teeleipä
(7)
Hiivaleipä
60+ min
Hiivaleipä
(1)