Hiivaleipä

Hiivaleipä

60+ min
Leivo herkullinen ja riittoisa hiivaleipä nopeasti ja vaivattomasti. Hiivaleipä on erittäin hyvää sellaisenaan tai levitteen kera nautittuna!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan hiivaleipä murentamalla hiiva kulhoon. Lämmitä jogurtti noin 40 asteiseksi ja lisää se kulhoon.
  • Sekoita jauhot keskenään. Lisää jauhoseos, kumina, suola, voi ja siirappi jogurttiin. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota noin 45 minuuttia.
  • Jaa hiivaleipätaikina kahtia ja muotoile leiviksi. Voitele leivät vedellä ja pyörittele ruisjauhoissa.
  • Anna kohota leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä noin 45 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Paista kumpikin hiivaleipä uunin alaosassa noin 30–35 minuuttia.
  • Anna leipien hieman jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua. Tarjoile hiivaleipä laadukkaan margariinin kanssa!
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
100 g
Ruisjauhoja
4 dl
Dl vehnäjauhoja
7
5 dl
Kuminansiementä
1 rkl
Suolaa
½ tl
50 g
Siirappia
2 rkl