Pizzataikina ilman hiivaa

Pizzataikina ilman hiivaa

10 minuuttia
Raikas ja nopea pizzataikina ilman hiivaa. Ei hiivaa, ei käymisaikaa - joten nopea valmistaa! Sekoita vain ainesosat yhteen, kauli ja päällystä haluamillasi pizzatäytteillä.
https://www.arla.fi/reseptit/pizzataikina-ilman-hiivaa/

Tee näin:

Pizzataikina ilman hiivaa
  • Aseta uuni 250 °C:een.
  • Jätä pelti uuniin lämpenemään.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa.
  • Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja muotoile siitä palloja. Kauli ne ohueksi jauhotetulla työpöydällä.
  • Aseta leivinpaperille ja lisää haluamasi pizzatäytteet.
  • Aseta kuumalle uunipellille ja paista kutakin pizzaa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.
Valmis!

Pizzataikina ilman hiivaa Q&A

Mitä voin käyttää hiivan sijasta pizzataikinassa?
Jos haluat tehdä pizzataikinan ilman hiivvaa, on leivinjauhe hyvä vaihtoehto. Toinen menetelmä, joka vie tosin aikaa, mutta on erittäin palkitseva, on tehdä hapantaikinapizzaa. Hapanjuuritaikina valmistetaan jauhoista ja vedestä, jotka sekoitetaan keskenään ja jätetään huoneenlämpöön kasvattamaan jauhoissa luonnostaan esiintyvää hiivaa. Hapanjuuritaikinapizzassa on kaikki klassisen pizzataikinan pureskeltavat, rapeat ja kuohkeat ominaisuudet, ja siinä on hapantaikinaleivälle tyypillinen tuoreus.
Mikä on täydellisen pizzataikinan salaisuus?
Täydellisen pizzataikinan pitäisi olla rapea ja pureskeltava paistamisen jälkeen. Yksi klassisen italialaisen pizzan salaisuus on käyttää erittäin hienoja vehnäjauhoja, joita kutsutaan Tipo 00:ksi. Tämä hieno jauho saa aikaan erittäin rapean kuoren perinteisissä napolilaisissa pizzoissa. Kokeile sisällyttää Tipo 00 -jauhoa myös pizzataikinaan, jonka valmistat ilman hiivaa, ja saat lisää rakennetta. Toinen salaisuus, jota voidaan soveltaa myös hiivattomaan pizzaan, on esilämmittää uuni ja pelti perusteellisesti ennen pizzan paistamista tai käyttää pizzakiveä pizzan paistamisessa.
Missä lämpötilassa pizza kannattaa paistaa?
Perinteisissä puulämmitteisissä pizzauuneissa lämpötila voi nousta noin 450 °C:seen, jolloin pizzan kypsennysaika on alle 2 minuuttia. Tällainen lämpötila ei ole mahdollista tavallisessa kotiuunissa. Tämä ei tarkoita, ettetkö voisi valmistaa pizzaa kotona. Aseta vain uunisi 250 °C:n lämpötilaan, joka on usein korkein mahdollinen lämpötila. Varmista, että uuni on lämmitetty hyvin ennen pizzan paistamista. Esilämmittämällä myös leivinpellin pääset lähemmäs perinteistä pizzauunia, jossa kuuma pinta auttaa luomaan täydellisen pizzapohjan.
Kuinka kauan pizzataikinaa pitäisi vaivata?
Kun perinteinen pizzataikina valmistetaan hiivalla, siihen liittyy paljon vaivaamista. Vaivaamalla ja venyttämällä taikinaa, muodostuu gluteeni, joka tekee taikinasta kuohkeaa ja pureskeltavaa. Hiivattomassa pizzataikinassa vaivaamista ei tarvita lainkaan. Sekoita vain ainekset keskenään, kunnes taikina on tasaista. Kauli sitten taikina niin ohueksi kuin haluat, lisää täytteet ja paista.
Kuinka kauan kestää valmistaa pizza haavattomasta taikinasta?
Pizzataikinassa ilman hiivaa on kyse nopeasta leivonnasta, jotta pizza saadaan uuniin ennätysnopeasti. Kun leivinjauhe sekoitetaan taikinaan, se alkaa heti reagoida veden kanssa ja muodostaa kuplia. Tästä syystä aina kun teet taikinan leivinjauheella, on parasta aloittaa paistaminen mahdollisimman pian. Taikina voi olla hetken aikaa jääkaapissa, mutta leivinjauheen kohottava vaikutus vähenee, mitä kauemmin taikina on jääkaapissa.

Ainekset

Pizzataikina ilman hiivaa
Leivinjauhetta
2 tl
Vehnäjauhoja
6 dl
Suolaa
½ tl
Vettä
2½ dl
Oliiviöljyä
½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Pizzataikina
60+ min
Pizzataikina
(0)
Pizzapohja
1 tunti
Pizzapohja
(47)

Kotitekoinen pizzataikina ilman hiivaa

Himoitsetko kotitekoista pizzaa suosikkitäytteilläsi - juuri nyt? Tämä resepti on sinua varten. Kun vaihdat pizzataikinassa tarvittavan hiivan leivinjauheeseen, saat pizzasi hetkessä paistovalmiiksi.

Miksi valmistaa pizzataikina ilman hiivaa?

Klassinen tapa valmistaa pizzataikina vaatii hiivaa ja runsaasti aikaa, sillä taikinan annetaan kohota hitaasti. Tuloksena on rapea, maukas pizza, jonka kuohkea ja murea pohja on pehmeä. Pizzataikina ilman hiivaa ei ole yhtä sitkeää tai kuohkeaa - mutta se on toimiva ja maukas vaihtoehto aina, kun haluat tehdä oman pizzasi nopeasti - ja tietysti päästä myös nopeammin syömään.

Mitä ainesosia tarvitset valmistaaksesi pizzataikinan ilman hiivaa?

Tässä hiivattomassa vaihtoehdossa on suurin osa klassisen pizzataikinan ainesosista hiivaa lukuun ottamatta. Klassinen pizzataikina perustuu vehnäjauhoihin, jotka on sekoitettu veteen, ekstra-neitsytoliiviöljyyn ja ripaukseen suolaa. Leivinjauhe, jolla hiiva korvataan, on yleensä sekoitus natriumbikarbonaattia, maissitärkkelystä ja hieman hapanta komponenttia, joka auttaa käynnistämään bikarbonaatin taikinaa kohottavan vaikutuksen.