Päärynäpiiras

Päärynäpiiras

60+ min
Upea päärynäpiiras marsipaanilla valmistuu tuoreista päärynöistä. Nauti herkullinen päärynäpiiras crème fraîchen ja hyvän kahvin kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Päärynäpiiras
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Aloita päärynäpiiras taikinan valmistuksesta. Vatkaa voi ja sokeri hyvin sähkövatkaimella. Vatkaa kananmunat mukaan yksi kerrallaan, kunnes seos on kevyt ja kuohkea.
  • Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää kuivat ainekset voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Lisää marsipaani ja sitruunan kuori.
  • Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 40 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina päälle.
  • Kuori päärynät ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Aseta päärynäviipaleet piiraspohjalle ja ripottele päälle mantelihiutaleita. Paista päärynäpiiras keskellä uunia noin 35 minuuttia 175 asteessa.
  • Anna päärynäpiiraan jäähtyä hieman. Ripottele sitten päälle tomusokeria siivilän läpi.
  • Tarjoile päärynäpiiras crème fraîchen ja hyvän kahvin tai teen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Päärynäpiiras
250 g
Sokeria (n. 3.5 dl)
300 g
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja (n. 6.25 dl)
375 g
Leivinjauhetta
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Karkeaa suolaa
½ tl
2½ dl
Karkeasti raastettua marsipaania
200 g
Kiinteitä, kypsiä päärynöitä
5
Mantelilastuja
15 g
Koristeluun
Sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita
Uunipäärynät
60+ min
Uunipäärynät
(2)
Apple Pie
60+ min
Apple Pie
(5)