Herkullinen ja elegantti jälkiruoka, joka tekee vaikutuksen kauniilla omenaviipaleiden asetelmallaan kakun päällä. Olemme antaneet sinulle hyödyllisiä tietoja ja faktoja, jotta onnistut maalaismaisen omenatortun valmistuksessa. Lue alta lisätietoja!
150 g | |
Sokeria
|
125 g eli noin 1½ dl |
Kananmuna
|
1 |
Vehnäjauhoja
|
175 g eli noin 3 dl |
Leivinjauhetta
|
2 tl |
Kananmunia
|
2 |
---|---|
Sokeria
|
85 g eli noin 1 dl |
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
|
2 dl |
Kiinteää omenoita
|
3 |
Tomusokeri
|
---|
Kuka sanoi, että torttujen pitää olla monimutkaisia? Ei meidän helpolla omenatorttureseptillämme. Pohja valmistetaan taikinasta, jossa on voita, sokeria, kananmunaa, jauhoja ja leivinjauhetta. Tämän ansiosta se on makea ja mureneva, ja sen rakenne on kiinteä, melkein keksimäinen. Makeuden tasapainottamiseksi torttu täytetään ranskankermatäytteellä ja koristellaan kiinteillä omenaviipaleilla. Kruunuksi torttu pölytetään tomusokerilla.
Haluatko sukeltaa ranskalaiseen gastronomiaan ja konditoriaan? Tutustu herkullisessa appelsiinikastikkeessa liotettujen crêpes suzette -reseptiimme tai makeaan ja kirpeään kirsikka-clafoutis -reseptiimme. Jos haluat kevyen ja tyylikkään välipalan, kokeile suklaamakaronejamme, jotka on päällystetty tumman suklaan ganachella.
Tämä helppo ranskalainen omenatorttu ei ole vain esimerkki ihanasta ja herkullisesta jälkiruoasta vaan myös esimerkki taiteellisesta luovuudesta. Riippumatta siitä, asetatko omenaviipaleet siististi päällekkäin keskiympyrän muotoiseen ruusumuodostelmaan vai asetatko ne muuhun kuvioon, se kannattaa sekä maun että kauneuden kannalta. Se on jälkiruoka, joka todella kukoistaa jokaisella suupalalla.
Koska omenat ovat esityksen tähti, on tärkeää valita oikeat omenat. Sinun ei kuitenkaan tarvitse rajoittua vain yhteen lajikkeeseen. Eri omenalajikkeiden käyttö vain lisää makua. Kirpeät omenat, kuten esimerkiksi Granny Smith tai Cortland, sopivat erinomaisesti torttujen leivontaan, koska niiden rakenne pysyy kiinteänä leivonnan aikana ja ne säilyttävät muotonsa. Omenoiden hapan maku myös tasapainottaa täydellisesti tortun makeita ainesosia.
Omenat puristetaan varovasti pehmeään, kermaiseen smetanatäytteeseen, joka on valmistettu crème fraichesta, munista ja sokerista. Mutta älä anna yksinkertaisen täytteen hämätä itseäsi; tämä torttu on täydellinen yleisön suosikki. Täyte ei ainoastaan tuo makua pöytään, vaan se antaa myös ihanan kevyen rakenteen kiinteälle pohjalle ja omenoille. Helppo omenatorttumme yhdistää makeat ja happamat aromit sekä rapean ja samettisen pehmeän rakenteen, joten on lähes mahdotonta olla rakastamatta tätä klassista jälkiruokaa.
Anna tortulle hieman potkua lisäämällä joukkoon kanelia ja saksanpähkinöitä. Noudata omenatorttureseptiämme ja lisää taikinaan jauhettuja saksanpähkinöitä. Tämä antaa kuorelle lisää rapeutta sekä makean pähkinäisen aromin. Heitä ohuiksi viipaloidut omenat kulhoon kanelin, fariinisokerin ja vastapuristetun sitruunamehun kanssa ja sekoita hyvin. Voit myös lisätä kanelin joukkoon muskottipähkinää ja neilikkaa, jos haluat lisää syksyistä tunnelmaa. Asettele omenat täytteen päälle ja paista torttu uunissa.
Jos haluat lisää makeutta, ota torttu uunista 20-25 minuutin paistamisen jälkeen ja sivele se vaahterasiirapilla. Paista torttua vielä 10-15 minuuttia.
Kauli omenatorttutaikina kahden leivinpaperilevyn välissä. Näin taikina on helpompi siirtää irtopohjavuokaan, eikä taikina ole vaarassa jäädä kiinni keittiötasoon, kun sitä kaulitaan. Jos käytät taikinan kaulimiseen jauhoja, käytä niitä vain vähän, sillä jos käytät liikaa jauhoja, niistä voi tulla kova pohja. Taikinan on oltava pehmeää ja murenevaa, kun se paistetaan. Voit käyttää taikinajäämiä tortun reunojen koristeluun. Ohuita omenaviipaleita saa helpoimmin mandoliinilla; viipaleista tulee tasaisia, ja sormien viiltämisen vaara on mahdollisimman pieni.