Mustapapupihvit

30 minuuttia
(1)
Kommentit
Mustapapupihvit

Helpot mustapapupihvit toimivat loistavasti hampurilaisen täytteenä tai arkisemmin vaikka perunamuussin seurana. Makua ja mehevyttä pihvit saavat salaattijuustosta.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
Uusi
https://www.arla.fi/reseptit/mustapapupihvit/

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 kpl
Punasipuli
1
(460g) mustapapua suolaliemessä
2 tlk
Apetina® Original pala 200 g laktoositon
1 pkt
Juustokuminaa
1 tl
Savupaprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
1 tl
Kananmunaa
2
Suolaa
½ tl
Korppujauhoa
1 dl

Mustapapupihvien paistamiseen

Tarjoiluun

Lohko perunoita, perunamuussia tai hampurilaissämpylöitä

Tee näin:

Mustapapupihvit

  • Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta ja huuhtele mustapavut.
  • Lisää kaikki aineet kulhoon ja sekoita haarukalla murustaen taikinaksi. Jos haluat tasaisemman massan, voit käyttää myös sauvasekoitinta soseuttamaan osan pavuista.
  • Kuumenna pannu ja sulata voi pannulla.
  • Pyöritä taikinasta palloja tai nosta lusikalla taikinaa suoraan pannulle. Paina pihvit hieman litteiksi.
  • Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes pihvit saavat kauniin värin.
  • Tarjoile esim. lohkoperunoiden, riisin tai perunamuussin kanssa tai vaikka hampurilaisten täytteenä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Maun lisääminen: Kokeile lisätä taikinaan hienonnettua tuoretta korianteria tai persiljaa. Yrtit lisäävät raikkautta ja syvyyttä makuun. Voit myös lisätä ripauksen chilijauhetta tai hienonnettua tuoretta chiliä, jos haluat pihveihin hieman lisäpotkua. Tämä antaa pihveille mukavan mausteisen vivahteen, joka toimii hyvin tarjoilun kanssa.

Mustapapupihvit

Voinko käyttää kuivattuja mustapapuja säilykeversioiden sijaan?

Kuinka säilytän ylijääneet pihvit?

Mitä voin tarjota pihvien kanssa?

Kommentit