Muffinssit

Muffinssit

30 minuuttia
Nämä super herkulliset muffinssit valmistuvat käden käänteessä. Reseptiä tuunaamalla saat toinen toistaan herkullisempia variaatioita näistä muffinsseista.
https://www.arla.fi/reseptit/muffinssit/

Tee näin:

Muffinssit
  • Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
  • Pane paperimuotit pellille tai voitele muffinssivuoka kevyesti.
  • Sulata voi.
  • Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lisää sitten maito sekä voi.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan. Lisää tässä vaiheessa suklaa, marjat, hedelmät, karkit - vain mielikuvitus on rajana!
  • Levitä taikina nokareina muotteihin.
  • Paista isoja muffinsseja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai keskikokoisia n. 12 min.
  • Anna muffinssien jäähtyä ennen koristelua.
Valmis!

Ainekset

Muffinssit
50 g
Kananmunaa
3
Hienoa sokeria
2 dl
1 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Maun mukaan
Suklaarouhetta
100 g
Marjoja, esim. vadelmia tai mustikoita
4 dl
Koristeluun
Tomusokeria
Marjoja
Lisää herkullisia ideoita

Muffinit ovat iloinen ja nopea herkku koulun jälkeen, iltapäiväteelle tai hitaaseen aamuun sunnuntailehden kanssa.

Kuinka tehdä mehukkaita muffinsseja?

Paras tapa tehdä mehukkaita muffinsseja on sekoittaa valmiiseen taikinaan kostea ainesosa ennen paistamista. Pilkotut omenat, porkkanaraaste, mustikat ja tumma suklaa ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.

Vinkkejä muffinivuoan puhtaanapitoon

Helpoin tapa pitää muffinivuoka puhtaana on vuorata se valkaisemattomalla, luonnollisella leivinpaperilla sen sijaan, että rasvaisit ja jauhottaisit jokaisen muffinssikupin vuoasta. Jos haluat estää taikinan valumisen vuoan yläosaan, voit täyttää vuoat käyttämällä siihen erityisesti suunniteltua taikinakauhaa. Pieni kastikekauha tai ¼-kuppinen mittakuppi toimivat myös hyvin.

Koristele muffinssit näyttäviksi!

Muffinssien täytteiksi on loputtomasti vaihtoehtoja. Kokeile kastaa vielä lämpimien muffinssien huiput ensin sulatettuun voihin ja sitten kanelisokeriin. Hapankerma ja muutamat marjat eivät vie koskaan väärille teille. Äläkä unohda, että tomusokerilla tomuttaminen on yksinkertainen ja kaunis koristelukikka.

Kolme vinkkiä muffinssitaikinan sekoittamiseen

Aloita yhdistämällä kosteat ja kuivat aineet erikseen. Tee kuoppa kuivien ainesten keskelle ja kaada märät ainekset siihen. Sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri yhdistyneet. Kuten kaikissa pikaleivonnaisissa (ilman hiivaa tehdyissä leivissä), ykkösvinkki on, että älä sekoita taikinaa liikaa, kun olet yhdistänyt märät ja kuivat aineet. Liiallinen sekoittaminen aktivoi jauhojen gluteenin, jolloin muffinit muuttuvat sitkeiksi ja pureskeltaviksi (kuten leipä) ja leivonnaisen kuohkeus tuhoutuu.

Mikä on hyvien muffinssien salaisuus?

Hyvien muffinssien salaisuus on käyttää tuoreita jauhoja ja leivinjauhetta, eikä taikinaa saa työstää liikaa. Päätä myös, millaisia muffinsseja olet tekemässä, ennen kuin aloitat. Jos haluat aamiaiseksi kosteat ja tiiviit muffinit, kokeile täysjyväjauhoja ja lisää joukkoon pellavansiemeniä, banaanisosetta tai porkkanaraastetta. Jos haluat kevyempiä, kuppikakkumaisia muffineja, käytä valkoisia jauhoja, paljon munia ja öljyn sijasta voita.

Miten teet muffinsseista kevyitä ja kuohkeita?

Jos teet kuohkeita, kakun kaltaisia muffinsseja, voit käyttää samaa tekniikkaa kuin kakkua tehdessäsi. Vaahdota ensin voi ja sokeri, ja lisää sitten munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen lisäämisen jälkeen. Vatkaa sitten jauhot ja maito vähitellen sekaan - vuorotellen kosteaa ja kuivaa. Tämä auttaa pitämään taikinan ilmavana, jolloin lopputulos on kuohkeampi.