Mokkaruudut ilman suklaata

Mokkaruudut ilman suklaata

1 tunti
Pehmeän täyteläiset mokkaruudut ovat herkuttelijan unelma! Eikä voisi uskoa, että mokkaruudut valmistuvat ilman suklaata.

Tee näin:

Pohja
  • Aloita valmistamaan mokkaruudut kuumentamalla uuni 175 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 20x30 cm kokoinen astia.
  • Sulata voi kattilassa, kaada joukkoon maito ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi varovaisesti munavaahtoon. Lisää voi ja maito ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina muottiin ja paista mokkaruudut uunin keskitasolla 30-40 min.
  • Tarkista hammastikulla, ovatko mokkaruudut kypsiä. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
  • Aloita valmistamaan kuorrute sulattamalla voi ja antamalla sen jäähtyä.
  • Sekoita voi muiden ainesten kanssa tasaiseksi seokseksi.
  • Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, anna sen jäähtyä hieman jääkaapissa. Sekoita silloin tällöin, jotta kuorrute pysyy juoksevana.
  • Viimeistele mokkaruudut levittämällä kuorrute niiden pinnalle.
  • Leikkaa mokkaruudut valmiiksi annospaloiksi, joita tulee noin 30 kappaletta.
  • Tarjoile mokkaruudut kahvin kanssa!
Valmis!

Ainekset

Pohja
200 g
2 dl
Kananmunia
5
Hienosokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Tummaa kaakaojauhetta
1½ dl
Vaniljasokeria
1½ rkl
Leivinjauhetta
1 rkl
Kuorrutus
200 g
Vahvaa, jäähtynyttä kahvia
1½ dl
Tummaa kaakaojauhetta
1½ dl
Sokerikuorrute
5 dl
Suolaa
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Mokkapalat
30 minuuttia
Mokkapalat
(118)
Cookiedough-mokkapalat
40 minuuttia
Cookiedough-mokkapalat
(41)