Maustekakku

Maustekakku

60+ min
Pehmeä maustekakku on herkullinen jouluajan kakku, joka sopii tarjottavaksi myös ympäri vuoden. Valmista helppo maustekakku ja tuo joulun tuoksu keittiöön!

Tee näin:

  • Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi ja voitele sekä jauhota vuoka (1,5 l).
  • Valmista maustekakun taikina. Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää taikinaan kermaviili ja hillo.
  • Sekoita maustekakun kuivat ainekset keskenään ja yhdistä muun taikinan kanssa sekoittaen tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista maustekakkua uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Anna maustekakun jäähtyä.
  • Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset tasaiseksi seokseksi
  • Levitä kuorrute jäähtyneen maustekakun päälle. Koristele kakku hasselpähkinöillä, granaattiomenan siemenillä, mintunlehdillä ja kuivatuilla ruusun terälehdillä.
Valmis!

Ainekset

100 g
Fariinisokeria tai sokeria
2 dl
Kananmunia
2
100 g
Puolukkahilloa
½ dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kanelia
1 rkl
Jauhettua mausteneilikkaa
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Soodaa tai 2 tl leivinjauhetta
1 tl
Kuorrute
Arla Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
300 g
50 g
Tomusokeria
2 dl
Sitruunan raastettu kuori
1
Punaista karamelliväriä
Koristeet
Hasselpähkinöitä karkeasti pilkottuna
Granaattiomenan siemeniä
Mintunlehtiä ja kuivattuja ruusun terälehtiä
Lisää herkullisia ideoita
Joulukakku
55 minuuttia
Joulukakku
(4)