Masariinikakku

Masariinikakku

Klassinen masariinikakku on aina yhtä täydellinen herkku juhlapöytään. Voit koristella masariinikakun syötävillä kukilla. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

Kakkupohja
  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Valmista kakkupohja. Vatkaa voi, sokeri ja marsipaani hyvin keskenään. Lisää munat yksitellen - vatkaa tasaiseksi välissä.
  • Lisää jauhot taikinaan ja kaada leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm)
  • Paista masariinikakku uunin keskiosassa, noin 45 minuutin ajan.
  • Anna masariinikakun jäähtyä uunipellillä n. 10 min. Ota kakku pois muotista ja anna jäähtyä kokonaan.
Suklaakuorrute
  • Sulata ⅔ suklaasta kulhossa vesihauteessa.
  • Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput kolmasosa suklaasta.
  • Käännä masariinikakku vadille pohjapuoli ylöspäin.
  • Levitä suklaata kakun pinnalle ja sivuille. Koristele mantelilla.
  • Anna suklaan jähmettyä ja koristele masariinikakku kukilla.
Valmis!

Ainekset

150 g
Sokeria
(n. 1.75 dl) 150 g
Karkeasti raastettua puhdasta ja raakaa marsipaania
150 g
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja
5 rkl
Suklaakuorrute
Tummaa suklaa (n. 55%)
150 g
Hienonnettuja, paahdettuja ja rouhittuja manteleita
25 g
Koristeluun
Syötäviä kukkia esim. orvokkeja
Lisää herkullisia ideoita
Mantelikakku
60+ min
Mantelikakku
(2)
Mantelimassa
25 minuuttia
Mantelimassa
(1)