Mantelikakku

Mantelikakku

Mantelikakku on ihana tarjottava kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Herkullisesta mantelikakusta on pikkuhiljaa tullut kahvikakkujen klassikko.

Tee näin:

Kakkupohja
  • Huuhtele ja murskaa mantelit hienoksi.
  • Vatkaa voi ja sokeri keskenään.
  • Erottele kananmunien keltuainen ja valkuainen ja lisää keltuaiset yksitellen mantelikakun taikinapohjaan. Sekoita taikinaa hyvin välillä.
  • Sekoita joukkoon kerma, korppujauhot ja mantelit.
  • Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja yhdistä ne varovasti nostellen mantelikakun taikinaan.
  • Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan.
  • Paista mantelikakkua uunin keskiosassa noin tunti 10 min. 170° asteessa.
Vadelmakastike
  • Muussaa tai sekoita vadelmat sokerin kanssa.
  • Jos käytät pakastevadelmia muista kiehauttaa ne lyhyesti ennen sekoittamista.
Täyte
  • Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää framboise.
  • Lisää kermavaahto mantelikakun reunoille ja tarjoile vadelmakastikkeen ja vadelmien kanssa. Mantelikakku on valmis herkuteltavaksi!
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
Manteleita
(n. 3 dl) 185 g
125 g
Sokeria
(n. 3,5 dl) 300 g
Kananmunia
4 kpl
1 dl
Korppujauhoja
(n. 1,75 dl) 75 g
Vadelmakastike
Vadelmia
250 g
Sokeria
(n. 1 dl) 85 g
Täyte
Sokeria
(n. 1 dl) 85 g
¼ dl
Framboise (Vadelmalla maustettua brandy tai väkevä hedelmäviini)
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Toscapiirakka
60+ min
Toscapiirakka
(6)
Vadelmapiirakka
1 tunti
Vadelmapiirakka
(5)
Tarte Tatin
45 minuuttia
Tarte Tatin
(14)