Mantelikala

Mantelikala

40 minuuttia
Italialainen mantelikala valmistuu käden käänteessä uunissa ja maistuu herkulliselta. Kokeile reseptiä ja ihastu mantelikalan makuun!
https://www.arla.fi/reseptit/mantelikala/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  • Aloita mantelikalan valmistus sulattamalla kalat esimerkiksi mikroaaltouunin sulatusteholla.
  • Nosta kalat voideltuun uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita tomaattimurska ja basilika creme fraicheen ja levitä kalan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle mantelilastut.
  • Paista mantelikala uunin keskiosassa 20-25 minuuttia.
  • Tarjoa mantelikala keitettyjen perunoiden kera.
Valmis!

Ainekset

Pakastettua kalafileetä, esim. seitiä tai hokia
600 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
2 dl
Tomaattimurskaa
2 rkl
Hienonnettua tuoretta basilikaa
1 rkl
Mantelilastuja
3 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Kermainen perunamuusi
25 minuuttia
Kermainen perunamuusi
(16)
Uunilohi
45 minuuttia
Uunilohi
(43)