Lohicarpaccio

Alkuruoka Lisuke
Lohicarpaccio

Lohicarpaccio on herkullinen versio italialaisesta carpaccio alkupalasta. Kauniit juurikkaat kruunaavat lohicarpaccion. Kokeile reseptiä!

Ainekset

Lohifileitä
300 g
Vahvaa seljankukkamehua
2 rkl
Puolikkaan sitruunankuorta ja mehu
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 tl
Mustapippurit
½ tl
Raitajuuri
1
Punajuuri tai keltajuuri
1
Tuoretta tilliä

Sinappikastike

2 dl
Mietoa sinappia
1 rkl
Silputtua tilliä
1 rkl
Suola
Mustapippurit

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan lohicarpaccio ja anna lohen olla pakastimessa ainakin 24 h. Kohmeisena lohi on helpompaa leikata.
  • Sekoita sinappikastikkeen ainekset keskenään.
  • Kuori ja viipaloi juurikkaat ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kylmään veteen, jotta ne muuttuvat rapeiksi.
  • Anna lohen hieman sulaa, mutta jätä se kohmeiseksi. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Aseta lohiviipaleet isolle lautaselle.
  • Sekoita keskenään seljankukkamehu, sitruunankuori ja -mehu, sokeri, suola ja pippuri. Kaada seos lohiviipaleiden päälle.
  • Lusikoi sinappikastiketta lohiviipaleiden joukkoon.
  • Koristele valmis lohicarpaccio raita-, kelta- ja punajuuriviipaleilla sekä tuoreella tillillä.
Valmis!
https://www.arla.fi/reseptit/lohicarpaccio/