Lammasragu

Lammasragu

Pitkään haudutettu ja rakkaudella valmistettu lammasragu lämmittää syysiltoina. Kauneudestaan lammasragua on turha kehua, mutta maku vie mennessään.

Tee näin:

Lammasragu
  • Pyydä lihakauppiasta laittamaan luullinen liha muutamaan osaan, esimerkiksi neljään.
  • Aloita lammasragu käsittelemällä ensin kasvikset. Kuori porkkanat, palsternakka ja sipulit. Pilko sitten kasvikset karkeiksi paloiksi. Pese kirsikkatomaatit ja valuta oliiveista neste.
  • Ruskista isossa padassa liha, sipulit ja juurekset. Lisää viini, oliivit ja kirsikkatomaatit. Lisää sen verran vettä, että kaikki juuri ja juuri peittyy. Tipauta yrtit mukaan pataan ja mausta suolalla.
  • Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  • Nostele lihat padasta. Siivilöi liemi talteen. Irrottele lihat luista ja revi liha pieneksi. Nosta lihat takaisin pataan, lisää liemi ja creme fraiche.
  • Keitä liemi kasaan niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä tuorepasta, valuta ja sekoita lammasraguuhun.
  • Annostele lammasragu lautasille. Viimeistele lammasragu yrtin oksilla ja parmesaanilla.
Valmis!

Ainekset

Lammasragu
Luullista lampaanlihaa esim. rintaa, kylkeä tai potkaa
1 kg
Porkkanoita
4
Pieni palsternakka
1
Sipuleita
2
Kalamata-oliivia
1 dl
Kirsikkatomaattia
1 prk
Punaviiniä
1 dl
Rosmariinin oksia
2
Tuoretta timjamia reilusti
1 prk
Tarjoiluun
Parmesaani
Yrttejä
Lisää herkullisia ideoita
Uunikana
1 tunti
Uunikana
(4)