Kukkafocaccia

Kukkafocaccia

1 tunti
Kukkafocaccia on upea ilmestys vaikkapa brunssipöydässä. Koristele kukkafocaccia luovasti yrteillä, syötävillä kukilla ja vihanneksilla. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kukkafocaccia/

Tee näin:

Kukkafocaccia
 • Valmista kukkafocaccian taikinan. Murenna ensin hiiva kädenlämpöiseen veteen tilavassa taikinakulhossa. Lisää joukkoon hunaja, suola ja puolet oliiviöljystä. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
 • Lisää sitten jauhoja 1 dl kerrallaan, sekoittaen hyvin jokaisen lisäyksen välissä. Alustuksen loppuvaiheessa, kun jauhoja on lisätty noin 7 dl, vaivaa joukkoon jäljellä oleva oliiviöljy. Lisää vielä loput jauhot ja jatka taikinan vaivaamista käsin noin 5–10 minuuttia. Taikinan kuuluu tässä vaiheessa vielä hiukan tarttua käsiin, mutta vaivaamisen aikana sen tulisi alkaa irrota jo helpommin kulhon reunoilta.
 • Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia, tai kunnes se on tuplaantunut tilavuudessaan.
 • Kaada taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja pyörittele siitä jauhojen avulla pallo, joka ei tartu enää käsiin tai pöytään.
 • Voitele kaksi leivinpaperia runsaalla oliiviöljyllä. Jaa taikina kahteen osaan, ja siirrä taikinat omille voidelluille leivinpapereilleen.
 • Painele molemmista taikinoista noin 25 cm x 30 cm kokoisia levyjä. Levitä toiselle levylle juustoraasteet tasaisesti ja ripottele päälle yrtit. Voit myös halutessasi säästää hieman juustoraastetta valmiin focaccian koristeluun.
 • Kumoa toinen taikinalevy juustoraasteen päälle, niin että molemmat taikinat ovat tasaisesti päällekkäin ja juustoraaste jää niiden väliin. Nipistä taikinoiden reunat kiinni, ettei juusto pääse valumaan reunoilta ulos.
 • Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa vielä 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
 • Painele kohonneen focaccian päälle pieniä syvennyksiä sormin, ja voitele päällinen vielä runsaalla oliiviöljyllä. Koristele kukkafocaccia valitsemillasi tuoreilla yrteillä, kukilla ja vihanneksilla.
 • Paista kukkafocaccia uunin keskitasolla noin 11–15 minuuttia, tai kunnes focaccia on saanut kauniin kullanruskean värin.
 • Viimeistele focaccia voitelemalla reilusti oliiviöljyllä ja ripottele päälle karkeaa merisuolaa. Tarjoile kukkafocaccia heti.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Vettä
4 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Hiivaa
25 g
Hunajaa
½ rkl
Suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
½ dl
Täyte
150 g
150 g
Yrttejä (esim. rosmariinia, basilikaa, lehtipersiljaa tai valkosipulia)
1 rkl
Lisäksi
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Tuoreita yrttejä, syötäviä kukkia ja vihanneksia (esim. rucolaa, voikukkia, orvokkeja, tomaattia, punasipulia, lehtipersiljaa, ruohosipulia ja rosmariinia)
Lisää herkullisia ideoita
Perunafocaccia
60+ min
Perunafocaccia
(1)
Focaccia
60+ min
Focaccia
(35)
Naanleipä
60+ min
Naanleipä
(1)