Kookospiirakka

Kookospiirakka

1 tunti
Valmista ihanan herkullinen kookospiirakka, joka tarjoillaan tuoreiden marjojen ja kirpeän limekastikkeen kanssa Kastike tasapainottaa kakun makeutta ihanasti.
https://www.arla.fi/reseptit/kookospiirakka/

Tee näin:

Kookospiirakka
  • Kuumenna uuni 175 °C:een.
  • Sulata voi.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää suola ja voi.
  • Sekoita kookos, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita ne taikinaan.
  • Voitele irrotettavalla reunalla varustettu, halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen uunivuoka tai leivinpelti. Ripottele pohjalle kookoshiutaleita ja kaada sitten taikina vuokaan.
  • Ripottele taikinan pinnalle hedelmiä, marjoja ja kookoshiutaleita.
  • Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  • Vatkaa kerma ja tomusokeri kevyesti ja sekoita joukkoon limen mehu ja raastettu kuori. Tarjoile kookospiirakka kerman, hedelmien ja marjojen kanssa.
Valmis!

Kysymyksiä kookospiirakasta

Kuinka kauan kookoskakku säilyy?
Kuten useimmat kuivakakut ja -piirakat, kookospiirakka säilyy jääkaapissa jopa viikon, riippuen lämpötilasta ja siitä, miten hyvin peität piirakan. Muista, että jääkaappi paitsi jäähdyttää myös kuivattaa piirakan, minkä vuoksi kunnollinen peittäminen on välttämätöntä. Jos haluat pakastaa piirakan, aloita pakastamalla se pakastinkestävällä lautasella, kunnes se on kiinteä. Kääri piirakka sitten kerroksittain muovikelmuun ja sen jälkeen peltifolioon ja kiinnitä se pakastinteipillä, jotta kakku ei palaisi pakastimessa. Näin kakku säilyy jopa neljä kuukautta. Sulata noin neljä tuntia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Voiko kookospiirakan tehdä ilman voita?
Kaikki eivät voi nauttia voista leivonnaisissa. Laktoosi-intoleranssi tai maitoproteiiniallergia ei kuitenkaan estä sinua nauttimasta tätä kookosherkkua. Kokeile korvata voi kookosöljyllä. Tämä on klassinen kikka, jolla voit muuttaa lähes minkä tahansa piirakkareseptin maidottomaksi. Kookosöljy voi usein korvata voin suhteessa 1:1. Tässä tapauksessa lisää yksinkertaisesti 150 g kookosöljyä voin sijasta. Öljy muuttaa tietenkin jonkin verran piirakan makua ja rakennetta.

Ainekset

Kookospiirakka
150 g
Kananmunia
3
Sokeria
180 g
Suolaa
1 ripaus
Kookoshiutaleita
3 dl
Vehnäjauhoja
120 g
Leivinjauhetta
1 tl
Marjaa paloiteltuna (vadelmia, mustikoita, mansikoita)
2 dl
Limekastike
3 dl
Tomusokeri
45 g
Limetti (raastettu kuori ja mehu)
1
Lisää herkullisia ideoita
Kookoskakku
1 tunti
Kookoskakku
(11)
Kookospallot
30 minuuttia
Kookospallot
(4)

Mieto, makea pähkinäisyys yhdistettynä tuoreisiin marjoihin ja hieman kirpeään kermavaahtoon: valmistaudu siihen, että kookos viettelee sinut ennennäkemättömällä tavalla.

Kokeile tehdä minikokoisia kookospiirakoita

Haluatko lisätä kookospiirakkaan persoonallista ylellisyyttä - ehkäpä tarjoat sen jälkiruokana illallisella ystävien tai perheen kanssa? Kokeile kaataa taikina muffinivuokaan ennen paistamista. Saat siistejä pieniä kookoskakkuja, jotka näyttävät upeilta, kun niiden päälle laitetaan limekermaa. Tämä menetelmä maksimoi karamellisoituneen kuoren jokaisessa suupalassa, mikä voi olla vain suuri etu. Varmista vain, ettet kaada liikaa taikinaa jokaiseen muffinivuokaan. Haluat kakkujen olevan sopivan paksuisia ja kunnolla läpikypsiä.

Kostea piirakka kahvin kanssa tarjoiltavaksi

Olet ehkä kokeillut kookospiirakkaa ennenkin. Tämä on erilainen. Tämä piirakka on täynnä kookosta, ja siinä on monien rakastama trooppisen pähkinäinen maku. Kuivattu kookospähkinä myös sitoutuu voihin ja muniin ja tekee kakusta erinomaisen kostean. Jos olet kahvin ystävä, tästä voi hyvinkin tulla uusi suosikki iltapäiväherkkusi. Se on parasta nauttia sellaisen henkilön seurassa, josta pidät tai johon haluat tutustua paremmin.

Hyödynnä kuivattu kookospähkinä mahdollisimman hyvin

Ostitko kookoshiutalepakkauksen tätä reseptiä varten? Hyvä sinulle! Voit ripotella sitä melkein mihin tahansa kakkuun, vanukkaaseen tai jälkiruokaan lisäämään tekstuuria ja lievää pähkinäisyyttä. Mutta miksi tyytyä makeaan? Kokeile paahtaa kuivattua kookospähkinää varovasti uunissa tai pannulla. Tämä tuo pienistä hiutaleista esiin syvempiä ja täyteläisempiä makuja. Käytä kookospähkinää minkä tahansa curry- tai riisiruoan koristeena. Tai jätä se yksinkertaisesti pöytään ja anna ihmisten ripotella sitä oman makunsa mukaan. Paahdettu kookospähkinä sopii myös salaatin, bowlien tai aamiaismyslin täydelliseksi täytteeksi.