Kolmen maun tuorepuurot

Kolmen maun tuorepuurot

60+ min
Tuorepuuro on ravitseva ja rakastettu aamupalavaihtoehto, joka tekeytyy yön yli jääkaapissa. Tuorepuuroihin voi kokeilla erilaisia makuja, kuten tässä reseptissä on tehty. Näiden avulla kiireinenkin aamu on pelastettu!

Tee näin:

Vadelma-hampunsiemen kauratuorepuuro
 • Sekoita kaura ja hampunsiemenet.
 • Lisää jogurtti ja vesi ja sekoita.
 • Soseuta vadelmat ja hunaja.
 • Kerrostetaan jogurtti ja puuro lasissa niin, että saat kaksi kerrosta kumpaakin.
 • Peitä se ja laita lasi jääkaappiin vähintään 4 tunniksi - mieluiten yön yli.
Omena-mustikka kauratuorepuuro
 • Sekoita kaura- ja ruishiutaleet jogurtin kanssa.
 • Lisää omenaraaste, vesi ja hunaja ja sekoita puuroon.
 • Lisää päälle mustikoita ja peitä kannella tai kelmulla.
 • Laita puuro jääkaappiin vähintään 4 tunniksi - mieluiten yön yli.
Appelsiini-inkivääri kauratuorepuuro
 • Paahda hasselpähkinöitä mikroaaltouunissa noin 1 minuutti (voit myös paahtaa niitä pannulla, kunnes kuoret paukkuvat ja pähkinät alkavat tuoksua).
 • Puolita hasselpähkinät ja sekoita ne kaurahiutaleiden ja jogurtin kanssa.
 • Kuori appelsiinit ja poista valkoiset osat.
 • Pilko appelsiinit pieniksi kuutioiksi.
 • Lisää appelsiinimehu puuroon yhdessä inkiväärin kanssa.
 • Aseta appelsiinin kuutiot puuron päälle.
 • Peitä ja laita puuro jääkaappiin vähintään 4 tunniksi - mieluiten yön yli.
Valmis!
Valmistusvinkki

Suhde pitää olla oikea! Kun valmistat tuorepuuroa, on tärkeää lisätä noin kaksi kertaa enemmän jogurttia kuin kauraa. Jos et lisää tarpeeksi nestettä, kaurasta tulee paksua ja tahnamaista. Jos taas lisäät liikaa nestettä, runsas aamiainen muuttuu keittomaiseksi seokseksi. On siis tärkeää, että löydät oikean tasapainon kauran ja nesteen, oli se sitten rahka, jogurtti tai maito, välillä jotta saat puuromaisen koostumuksen. Muista sekoittaa kauraa kunnolla ennen syömistä. Ainesosat ovat saattaneet jähmettyä jääkaapissa ollessaan tuntikausia. Sekoita siis puuro ennen nauttimista, jotta saat tasaisen koostumuksen koko seokseen.

Kolmen maun tuorepuurot Q&A

Kokeile eri makuisia tuorepuuroja niin löydät suosikkisi! Lue lisää alta.

Miten tuorepuuro tehdään?
Voit valmistaa tuorepuuron kolme hedelmäistä muunnelmaa lisäämällä siihen erilaisia komponentteja. Sekoita ainekset keskenään ja koristele puuro hedelmillä. Peitä kaurahiutaleet kelmulla ennen kuin annat niiden olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Kuinka kauan tuorepuuro säilyy hyvänä?
Tuorepuuro säilyy jääkaapissa jopa 5 päivää, jos peität sen kelmulla tai säilytät sen purkissa tai ilmatiiviissä astiassa. Mitä kauemmin ne ovat jääkaapissa, sitä pehmeämpiä kaurasta tulee, mikä voi olla parempi, jos pidät kermaisesta koostumuksesta. Säilyvyysaika riippuu enimmäkseen tuorepuuron ainesosista. Marjoja sisältävät muunnelmat kestävät yleensä vain noin 2 päivää ennen kuin marjat muuttuvat mössöksi, kun taas muunnelmat ilman marjoja kestävät hieman kauemmin.
Voiko tuorepuuroa lämmittää?
Tuorepuuro tarjoillaan yleensä jäähdytettynä, mutta voit lämmittää puuroa mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä, jos haluat nauttia sen sijaan lämpimänä. Pidä silmällä hedelmäisiä täytteitä, kun käytät mikroaaltouunia. Hedelmät ja marjat kannattaa lisätä vasta puuron lämmityksen jälkeen.
Voiko tuorepuuroa pakastaa?
Pakasta tuorepuuroa 3-6 kuukauden ajan ainesosista riippuen. Puuro kannattaa annostella eri ilmatiiviisiin astioihin, sillä yksittäiset annokset on helpompi sulattaa kuin koko erä. Jätä astioiden yläosaan riittävästi tilaa, jotta puuro voi laajentua pakastuksen aikana. Varmista pakastepalamisen välttämiseksi, etteivät astiat kosketa pakastimen pohjaa tai kylkiä. Sulata pakastettu tuorepuuro yön yli jääkaapissa tai jätä se huoneenlämpöön keittiön työtasolle pariksi tunniksi, kunnes se on sulanut.
Milloin hedelmät kannattaa lisätä tuorepuuroon?
Hedelmiä voi lisätä tuorepuuroon monella tavalla. Sekoita ne kauran joukkoon, kerrosta ne puuroseoksen väliin tai käytä hedelmiä lisukkeena, joka antaa puurolle viimeisen silauksen. Jos aiot syödä tuorepuuroa seuraavana päivänä, lisää hedelmät puuroa tehdessäsi - joko kauraseoksen joukkoon tai vain päälle koristeeksi. Jos valmistelet aterioita useammaksi päiväksi, voit harkita hedelmien tai marjojen kanssa odottamista, kunnes tiedät, milloin aiot syödä niitä.

Ainekset

Vadelma-hampunsiemen kauratuorepuuro
Kaurahiutaleita
75 g
Hampunsiemeniä
3 rkl
Arla Ingman Luonto+ Rasvaton maustamatonta jogurttia
4 dl
Vettä
1 dl
Vadelmia
125 g
Hunajaa
2 tl
Omena-mustikka kauratuorepuuro
Kaurahiutaleita
50 g
Ruishiutaleita
½ dl
Arla Ingman Luonto+ Rasvaton maustamatonta jogurttia
4 dl
Omena
1
Vettä
1 dl
Hunajaa
2 tl
Mustikoita
75 g
Appelsiini-inkivääri kauratuorepuuro
Hasselpähkinöitä
50 g
Kaurahiutaleita
75 g
Arla Ingman Luonto+ Rasvaton maustamatonta jogurttia
4 dl
2 tl
Appelsiinia
2
Lisää herkullisia ideoita