Hedelmäinen tuorepuuro

Hedelmäinen tuorepuuro

Alun perin sveitsiläinen aamiaisruoka on kasvattanut kansainvälistä suosiotaan helpon valmistuksen ja makuvaihtoehtojen ansiosta. Valmista hedelmäinen tuorepuuro illalla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli, ennen kuin tarjoat sen aamulla lisukkeiden kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/hedelmainen-tuorepuuro/

Tee näin:

Hedelmäinen tuorepuuro
  • Leikkaa aprikoosit ohuiksi viipaleiksi.
  • Sekoita ainekset huolellisesti kulhossa.
  • Peitä ja laita jääkaappiin yön yli.
  • Jaa annoksiin ja tarjoile omenan, raejuuston ja vadelmien kanssa.
Valmis!

Hedelmäinen tuorepuuro Q&A

Riittääkö kaksi tuntia tuorepuuron tekemistä varten?
Kahden tunnin liotus riittää tekemään kaurasta syötävää, mutta parhaan maun saat, kun jätät tuorepuuron tekeytymään jääkaappiin yön yli.
Syödäänkö tuorepuuro kylmänä?
Perinteinen tapa syödä tuorepuuroa on kylmänä, suoraan jääkaapista. Jos haluat aamiaisesi mieluummin lämpimänä, kokeile lämmittää sitä mikroaaltouunissa minuutin ajan ennen syömistä. Muista, että rakenne muuttuu sen seurauksena.
Mikä on paras neste tuorepuuroon?
Tässä reseptissä käytetään appelsiinimehua, mutta tuorepuuron valmistamiseen voidaan käyttää myös muita nesteitä, kuten erilaisia hedelmämehuja, maitoa tai kasvimaitovaihtoehtoja, kuten kaura- tai mantelimaitoa. Voit käyttää myös vettä, vaikka se ei lisää makua.
Miksi valmistamani tuorepuuro ei onnistunut?
Jos tuorepuurosta ei tullut hyvää, syyllinen on todennäköisesti joko väärä määrä nestettä tai se, että kauraa ei ole liotettu tarpeeksi kauan. Kokeile muuttaa suhdetta seuraavalla kerralla tai yksinkertaisesti anna puuron tekeytyä pidempään.

Ainekset

Hedelmäinen tuorepuuro
Kuivattu aprikoosia
50 g
Arla Ingman Luonnonjogurttia
3 dl
Appelsiinimehua
1 dl
Kultaisia rusinoita
1 dl
Kaurahiutale
1 dl
Pellavansiemeniä
2 rkl
Kanelia
½ tl
Tarjoiluun
250 g
Vihreä omena
1
Vadelmia
125 g

Tuorepuuro on nopea ja helppo aamiainen

Jos valmistelet tuorepuuron edellisenä iltana, mikään ei ole nopeampaa kuin ottaa aamulla jääkaapista yön yli tekeytynyt annos, joka on nopea ja maukas aamiainen. Jos teet isomman erän tuorepuuroa kerralla, sinulla voi olla aamiainen valmiina jopa koko työviikoksi!

Tuorepuuroa maapähkinävoin ja banaanin kera

Yksi klassisista tuorepuuron maustamisvinkeistä on maapähkinävoin ja viipaloidun banaanin lisääminen ennen tarjoilua.

Lisää tuorepuuroon täytteitä maun lisäämiseksi

Ei ole oikeastaan mitään oikeaa tai väärää vastausta siihen, millaisia täytteitä voit lisätä tuorepuuroon. Valmiiksi hyviksi testatut ja todetut yhdistelmät, kuten omena ja kaneli, mysli ja hedelmäkompotti tai jopa murennettu tumma suklaa, toimivat hyvin. Tuorepuuro on myös aina loistava tapa käyttää ylimääräisiä hedelmiä, joita sinulla on lojumassa. Ole luova!

Säilytä tuorepuuron tähteet oikein

Laita yli jäänyt tuorepuuro ilmatiiviisiin astioihin, ja ne säilyvät jääkaapissa jopa viisi päivää.