
Hedelmäinen tuorepuuro

Tee näin:
Hedelmäinen tuorepuuro
Hedelmäinen tuorepuuro Q&A
Kahden tunnin liotus riittää tekemään kaurasta syötävää, mutta parhaan maun saat, kun jätät tuorepuuron tekeytymään jääkaappiin yön yli.
Perinteinen tapa syödä tuorepuuroa on kylmänä, suoraan jääkaapista. Jos haluat aamiaisesi mieluummin lämpimänä, kokeile lämmittää sitä mikroaaltouunissa minuutin ajan ennen syömistä. Muista, että rakenne muuttuu sen seurauksena.
Tässä reseptissä käytetään appelsiinimehua, mutta tuorepuuron valmistamiseen voidaan käyttää myös muita nesteitä, kuten erilaisia hedelmämehuja, maitoa tai kasvimaitovaihtoehtoja, kuten kaura- tai mantelimaitoa. Voit käyttää myös vettä, vaikka se ei lisää makua.
Jos tuorepuurosta ei tullut hyvää, syyllinen on todennäköisesti joko väärä määrä nestettä tai se, että kauraa ei ole liotettu tarpeeksi kauan. Kokeile muuttaa suhdetta seuraavalla kerralla tai yksinkertaisesti anna puuron tekeytyä pidempään.
Ainekset
Hedelmäinen tuorepuuro
Kuivattu aprikoosia
|
50 g |
---|---|
Arla Ingman Luonnonjogurttia
|
3 dl |
Appelsiinimehua
|
1 dl |
Kultaisia rusinoita
|
1 dl |
Kaurahiutale
|
1 dl |
Pellavansiemeniä
|
2 rkl |
Kanelia
|
½ tl |
Tarjoiluun
Raejuusto vanilja
|
250 g |
---|---|
Vihreä omena
|
1 |
Vadelmia
|
125 g |
Tuorepuuro on nopea ja helppo aamiainen
Jos valmistelet tuorepuuron edellisenä iltana, mikään ei ole nopeampaa kuin ottaa aamulla jääkaapista yön yli tekeytynyt annos, joka on nopea ja maukas aamiainen. Jos teet isomman erän tuorepuuroa kerralla, sinulla voi olla aamiainen valmiina jopa koko työviikoksi!
Tuorepuuroa maapähkinävoin ja banaanin kera
Yksi klassisista tuorepuuron maustamisvinkeistä on maapähkinävoin ja viipaloidun banaanin lisääminen ennen tarjoilua.
Lisää tuorepuuroon täytteitä maun lisäämiseksi
Ei ole oikeastaan mitään oikeaa tai väärää vastausta siihen, millaisia täytteitä voit lisätä tuorepuuroon. Valmiiksi hyviksi testatut ja todetut yhdistelmät, kuten omena ja kaneli, mysli ja hedelmäkompotti tai jopa murennettu tumma suklaa, toimivat hyvin. Tuorepuuro on myös aina loistava tapa käyttää ylimääräisiä hedelmiä, joita sinulla on lojumassa. Ole luova!
Säilytä tuorepuuron tähteet oikein
Laita yli jäänyt tuorepuuro ilmatiiviisiin astioihin, ja ne säilyvät jääkaapissa jopa viisi päivää.