Klassinen omenakakku

Klassinen omenakakku

1 tunti 10 minuuttia
Yksinkertainen ja helppo omenakakku, jossa on paljon makua. Et kyllästy tähän herkulliseen kotitekoiseen kaneliomenakakkuun. Kostealla omenakakkureseptillämme saat makuelämyksen, kun makeat ja happamat maut yhdistyvät maukkaaksi ja kuohkeaksi kakuksi. Jaa viipale naapurisi kanssa ja tarjoile se smetanan ja tomusokeripölyn kera.
https://www.arla.fi/reseptit/klassinen-omenakakku/

Tee näin:

Klassinen omenakakku
  • Kuumenna uuni 200 °C:een (tavallinen uuni).
  • Kuori ja kuori omenat. Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita ne kylmään veteen.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita voi ja maito ja vatkaa munaseokseen.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja sekoita seokseen. Kaada taikina voideltuun jousivuokaan (halkaisija noin 22 cm).
  • Ripottele taikinan päälle 1 tl kanelia.
  • Kaada omenalohkojen vesi pois ja levitä lohkot taikinan päälle. Ripottele loput kanelista omenoiden päälle.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia 200 °C:ssa.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  • Ripottele kakun päälle tomusokeria hienosilmäisen siivilän avulla. Tarjoile omenakakku smetanan kanssa.
Valmis!

Kysymyksiä omenakakusta

Tuoreen omenakakun reseptimme avulla on helppo valmistaa herkullinen, pehmeän kostea kakku, jossa on miellyttävä kanelin maku. Olemme vastanneet omenakakkuun liittyviin yleisimpiin kysymyksiin, jotta voit valmistautua tekemään sen itse.

Mikä on omenakakku?
Omenakakku on suosittu jälkiruoka kaikkialla maailmassa, ja sen pääosassa ovat omenat. Pääainesosat koostuvat yleensä jauhoista, voista, omenoista ja sokerista sekä muutamista muista ainesosista riippuen siitä, minkä tyyppistä omenakakkua valmistat. Omenat lisäävät kakkuun kosteutta, ja niitä lisätään eri muodoissa. Kaneliomenakakkuamme varten omenat viipaloidaan ohuiksi veneiksi, asetetaan kakun päälle ja ripotellaan kanelilla ennen kakun paistamista uunissa.
Miten tehdä omenakakku?
Omenakakun reseptimme ja muutaman yksinkertaisen toimenpiteen avulla voit tehdä vaikutuksen vieraisiin viipaleella tätä taivaallista kakkua. Valmista taikina ja kaada se voideltuun vuokaan. Asettele ohuita omenaviipaleita taikinan päälle ja ripottele kanelia lämpimän, rauhoittavan maun saamiseksi. Paista omenakakku ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua lusikallisen smetanaa kera.
Mitkä omenat sopivat parhaiten omenakakkuun?
Kirpeät omenat sopivat omenakakkuihin, sillä ne tasapainottavat kakun makeutta ja luovat mukavan kontrastin. Se on täydellinen yhdistelmä makeaa ja hapanta jokaiseen suupalaan pakattuna. Suosittelemme käyttämään Gloster-, Honeycrisp- tai Granny Smith -omenoita, jotka antavat miellyttävän happaman maun. Jos pidät vähemmän hapokkaista omenoista, käytä Gala-omenoita tai valitse molempien maailmojen parhaat puolet ja yhdistä makeat ja hapokkaat omenat parhaan maun saavuttamiseksi.
Voiko omenakakun pakastaa?
Omenakakun pakastaminen on täysin mahdollista. Varmista, että kakku on täysin jäähtynyt, ennen kuin käärit sen kahteen kerrokseen kelmua ja foliokerrokseen tai laitat kakun suljettavaan pakastepussiin. Kakku voi säilyä tuoreena jopa 3 kuukautta, jos se kääritään ja säilytetään oikein. Sulata kakku siirtämällä se jääkaappiin yön yli. Näin kakku lämpenee hitaasti ja estää sen liiallista kastumista. Voit myös antaa kakun olla huoneenlämmössä, kunnes se on täysin sulanut.
Kuinka kauan omenakakku säilyy?
Tuore omenakakku säilyy huoneenlämmössä jopa 3 päivää. Jos säilytät sitä jääkaapissa, se säilyy noin 4-5 päivää. Kakku voi kuitenkin kuivua jääkaapissa, joten muista laittaa se ilmatiiviiseen astiaan, jotta kakun kosteus ja maku säilyvät.

Ainekset

Klassinen omenakakku
Hapanta omenoita
4
Kananmunia
2
Sokeria
150 g eli noin 1¾ dl
50 g
¾ dl
Vehnäjauhoa
150 g eli noin 2½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Jauhettua kanelia
1½ tl
Koristeluun
Tomusokeri
Arla® Lempi Smetanaa
2½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Omenakakku
1 tunti 30 minuuttia
Omenakakku
(4)

Nauti pehmeästä omenakakusta

Nauti herkullisen kosteasta kakusta, joka on täynnä tuoreita omenoita. Tässä yksinkertaisessa omenakakkureseptissä on täyteläinen, voinen ja pehmeä kakkupohja, jota vain parantavat päällä olevat hapokkaat omenaviipaleet, jotka tuovat mukavaa purevuutta muuten pehmeään kakkuun. Omenat on ripoteltu kanelilla, mikä antaa niille mausteisen särmän - täydellinen yhdistelmä. Vastustamaton omenaherkku koristellaan kevyesti tomusokerilla, joka antaa kakulle kauniin lopputuloksen. Nauti runsas viipale tätä kakkua lusikallisen smetanaa ja kupillisen teetä kera.

Tutustu myös muihin omenahenkisiin resepteihimme, kuten mehevää omenan makua pursuavaan tyylikkääseen omenatorttuun tai maalaismaiseen ranskalaiseen omenagaletteen, joka tarjoillaan smetanan kera. Jos haluat dekadentimman annoksen, kokeile wieniläistä omenastruudelia, joka on täytetty rusinoilla ja sekoitetuilla pähkinöillä.

Kuohkea voikakku, jonka päällä on omenaviipaleita

Runsas, hedelmäinen, ei liian makea kakku, jossa on lämmin kanelin aromi ja hieman sitruksisia sävyjä, on juuri sitä, mitä tarvitset tyydyttämään kakun himosi. Tämä kuohkea kakku tarjoaa täydellisen pohjan omenaviipaleille. Se on pehmeä ja kevyt voikakku, joka täydentää herkullisesti omenoiden rakennetta.

Tässä kakussa on juuri sopiva määrä makeaa ja hapanta makua ja herkkä kakun rakenne. Omenoiden hapokkuus tasapainottuu täydellisesti makean kakun kanssa, joten se sopii erinomaisesti mihin tahansa tilaisuuteen, olipa kyseessä sitten jälkiruoka tai lounasvälipala.

Hapokkaat omenat tuovat makua

Mitä on omenakakku ilman hapokkaita tuoreita omenoita? Omenat antavat omenakakkuun täydellisen määrän hapokkuutta ja kosteutta peittämättä makeaa makua. Voit valita mitä tahansa hapokkaita omenalajikkeita, kuten Granny Smith, Gloster tai Honeycrisp, tai jopa sekoittaa eri omenatyyppejä saadaksesi monitahoisen maun ja herkullisen sekoituksen tekstuureja. Kunhan valitset omenat, jotka ovat kiinteitä ja pitävät muotonsa, saat herkkua.

Lisää oma kosketuksesi

Jos haluat makeamman kokemuksen, kuorruta klassinen kaneliomenakakku kevyesti lämpimällä sitruuna- tai aprikoosihillolla. Tämä tuo kakkuun ihanaa kiiltoa ja kultaista väriä. Kuumenna pari ruokalusikallista suosikkihilloa pienessä kattilassa, kunnes se sulaa ja saa juoksevan hunajamaisen koostumuksen. Voit lisätä hieman vettä, jos hillo näyttää liian paksulta. Sivele kakku lämpimällä hillolla, kun otat sen uunista, ja tarjoile se heti. Makea hillo luo mukavan vastapainon hapokkaille omenoille ja tuo lisää hedelmäistä makua.

Vaihtoehtona hillokastikkeelle voit kokeilla fariinisokerista, vispikermasta ja vedestä valmistetun karamellikastikkeen valuttamista kakun päälle. Omenoiden ja kinuskin yhdistelmä sopii täydellisesti kaikille makeanhimoisille, jotka haluavat tutustua makeisiin ja kirpeisiin makuihin. Lisää kakun kylkeen reilu loraus kermavaahtoa viimeiseksi silaukseksi. Voit myös yksinkertaisesti ripotella omenoiden päälle hieman tomusokeria ennen paistamista. Tämä karamellisoi omenat ja tekee niistä kauniin kultaisia.

Vinkkejä

On tärkeää, että kakkutaikinaa ei sekoiteta liikaa, sillä se sotkee omenakakun rakenteen, ja lopputuloksena on kuohkean kakun sijaan raskas ja tiivis kakku. Aloita aina kosteista aineksista ja lisää sitten kuivat ainekset. Käytä tuoreita omenoita, jotta kakkuun saadaan lisää kosteutta. Poista omenoiden karat kiertämällä karaleikkuri jokaisen omenan keskelle ja työntämällä sitä kohti pohjaa. Voit myös puolittaa omenat, kauhoa lusikalla tai veitsellä karan. Muista upottaa omenaviipaleet veteen, jotta ne eivät ruskistu, ellet halua käyttää niitä heti.