Klassinen omenakakku
Tee näin:
Klassinen omenakakku
Kysymyksiä omenakakusta
Tuoreen omenakakun reseptimme avulla on helppo valmistaa herkullinen, pehmeän kostea kakku, jossa on miellyttävä kanelin maku. Olemme vastanneet omenakakkuun liittyviin yleisimpiin kysymyksiin, jotta voit valmistautua tekemään sen itse.
Ainekset
Klassinen omenakakku
Hapanta omenoita
|
4 |
---|---|
Kananmunia
|
2 |
Sokeria
|
150 g eli noin 1¾ dl |
50 g | |
¾ dl | |
Vehnäjauhoa
|
150 g eli noin 2½ dl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Jauhettua kanelia
|
1½ tl |
Koristeluun
Tomusokeri
|
|
---|---|
Arla® Lempi Smetanaa
|
2½ dl |
Lisää herkullisia ideoita
Nauti pehmeästä omenakakusta
Nauti herkullisen kosteasta kakusta, joka on täynnä tuoreita omenoita. Tässä yksinkertaisessa omenakakkureseptissä on täyteläinen, voinen ja pehmeä kakkupohja, jota vain parantavat päällä olevat hapokkaat omenaviipaleet, jotka tuovat mukavaa purevuutta muuten pehmeään kakkuun. Omenat on ripoteltu kanelilla, mikä antaa niille mausteisen särmän - täydellinen yhdistelmä. Vastustamaton omenaherkku koristellaan kevyesti tomusokerilla, joka antaa kakulle kauniin lopputuloksen. Nauti runsas viipale tätä kakkua lusikallisen smetanaa ja kupillisen teetä kera.
Tutustu myös muihin omenahenkisiin resepteihimme, kuten mehevää omenan makua pursuavaan tyylikkääseen omenatorttuun tai maalaismaiseen ranskalaiseen omenagaletteen, joka tarjoillaan smetanan kera. Jos haluat dekadentimman annoksen, kokeile wieniläistä omenastruudelia, joka on täytetty rusinoilla ja sekoitetuilla pähkinöillä.
Kuohkea voikakku, jonka päällä on omenaviipaleita
Runsas, hedelmäinen, ei liian makea kakku, jossa on lämmin kanelin aromi ja hieman sitruksisia sävyjä, on juuri sitä, mitä tarvitset tyydyttämään kakun himosi. Tämä kuohkea kakku tarjoaa täydellisen pohjan omenaviipaleille. Se on pehmeä ja kevyt voikakku, joka täydentää herkullisesti omenoiden rakennetta.
Tässä kakussa on juuri sopiva määrä makeaa ja hapanta makua ja herkkä kakun rakenne. Omenoiden hapokkuus tasapainottuu täydellisesti makean kakun kanssa, joten se sopii erinomaisesti mihin tahansa tilaisuuteen, olipa kyseessä sitten jälkiruoka tai lounasvälipala.
Hapokkaat omenat tuovat makua
Mitä on omenakakku ilman hapokkaita tuoreita omenoita? Omenat antavat omenakakkuun täydellisen määrän hapokkuutta ja kosteutta peittämättä makeaa makua. Voit valita mitä tahansa hapokkaita omenalajikkeita, kuten Granny Smith, Gloster tai Honeycrisp, tai jopa sekoittaa eri omenatyyppejä saadaksesi monitahoisen maun ja herkullisen sekoituksen tekstuureja. Kunhan valitset omenat, jotka ovat kiinteitä ja pitävät muotonsa, saat herkkua.
Lisää oma kosketuksesi
Jos haluat makeamman kokemuksen, kuorruta klassinen kaneliomenakakku kevyesti lämpimällä sitruuna- tai aprikoosihillolla. Tämä tuo kakkuun ihanaa kiiltoa ja kultaista väriä. Kuumenna pari ruokalusikallista suosikkihilloa pienessä kattilassa, kunnes se sulaa ja saa juoksevan hunajamaisen koostumuksen. Voit lisätä hieman vettä, jos hillo näyttää liian paksulta. Sivele kakku lämpimällä hillolla, kun otat sen uunista, ja tarjoile se heti. Makea hillo luo mukavan vastapainon hapokkaille omenoille ja tuo lisää hedelmäistä makua.
Vaihtoehtona hillokastikkeelle voit kokeilla fariinisokerista, vispikermasta ja vedestä valmistetun karamellikastikkeen valuttamista kakun päälle. Omenoiden ja kinuskin yhdistelmä sopii täydellisesti kaikille makeanhimoisille, jotka haluavat tutustua makeisiin ja kirpeisiin makuihin. Lisää kakun kylkeen reilu loraus kermavaahtoa viimeiseksi silaukseksi. Voit myös yksinkertaisesti ripotella omenoiden päälle hieman tomusokeria ennen paistamista. Tämä karamellisoi omenat ja tekee niistä kauniin kultaisia.
Vinkkejä
On tärkeää, että kakkutaikinaa ei sekoiteta liikaa, sillä se sotkee omenakakun rakenteen, ja lopputuloksena on kuohkean kakun sijaan raskas ja tiivis kakku. Aloita aina kosteista aineksista ja lisää sitten kuivat ainekset. Käytä tuoreita omenoita, jotta kakkuun saadaan lisää kosteutta. Poista omenoiden karat kiertämällä karaleikkuri jokaisen omenan keskelle ja työntämällä sitä kohti pohjaa. Voit myös puolittaa omenat, kauhoa lusikalla tai veitsellä karan. Muista upottaa omenaviipaleet veteen, jotta ne eivät ruskistu, ellet halua käyttää niitä heti.