Kesäinen marjatorttu

Kesäinen marjatorttu

Kesäinen marjatorttu maistuu herkulliselta mihin vuodenaikaan tahansa.
https://www.arla.fi/reseptit/kesainen-marjatorttu/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokerit kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauho 2-3 erässä taikinaan ja lisää rasva sekä maito vuorotellen jauhojen kanssa. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 20-35 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kun kakku on jäähtynyt, vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä vaahto pehmeästi kakulle. Ripottele päälle runsasti marjoja. Jos haluat, voit täyttää kakun Ingman vaniljajäätelöllä. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja lisää vaniljajäätelöviipaleita täytteeksi.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Inkivääriä
100 g
Kananmunia
2
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
1 tl
1 dl
Päälle
2 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Mustikkaa, mansikoita ja vadelmia
¾ dl