Kesäinen marjatorttu

Kesäinen marjatorttu

Kesäinen marjatorttu maistuu herkulliselta mihin vuodenaikaan tahansa.
https://www.arla.fi/reseptit/kesainen-marjatorttu/

Tee näin:

Kesäinen marjatorttu
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  • Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka.
  • Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  • Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
  • Vatkaa munat ja sokerit kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  • Siivilöi jauho 2-3 erässä taikinaan ja lisää rasva sekä maito vuorotellen jauhojen kanssa.
  • Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Paista uunin keskiosassa 20-35 minuuttia uunista riippuen.
  • Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla.
  • Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.
  • Kun kakku on jäähtynyt, vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
  • Levitä vaahto pehmeästi kakulle.
  • Ripottele päälle runsasti marjoja.
  • Jos haluat, voit täyttää kakun Ingman vaniljajäätelöllä.
  • Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja lisää vaniljajäätelöviipaleita täytteeksi.
Valmis!

Ainekset

Kesäinen marjatorttu
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Inkivääriä raastettuna
100 g
Kananmunia
2
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
1 tl
1 dl
100 g
Päälle
2 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Mustikkaa, mansikoita ja vadelmia
¾ dl
Lisää herkullisia ideoita
Kääretorttu
30 minuuttia
Kääretorttu
(18)
Omenatorttu
1 tunti
Omenatorttu
(1)