Kermainen linssikeitto on ihana lisä mihin tahansa ateriaan. Kokeile punaisen linssikeiton reseptiämme ja huomaat, miksi! Jos haluat lisätietoja siitä, lue vastauksemme alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
|
5 dl |
---|---|
Porkkanoita
|
2 |
Peruna
|
1 |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Paprika
|
2 |
Oliiviöljyä
|
3 rkl |
Punaisia linssejä
|
500 g |
Kanalientä
|
5 dl |
Suolaa
|
1 ripaus |
Litteä leipä eli flatbreadia, revittynä pieniksi paloiksi
|
1 |
---|---|
Kasviöljyä
|
2⅖ dl |
Kermainen linssikeitto on todellinen ramadan-klassikko. Paaston katkaiseminen kuumilla keitoilla saa sinut hidastamaan ja nauttimaan iftar-aterian syömättä liikaa tai liian nopeasti. Bonuksena tämä ruokalaji on yksinkertaisesti uskomattoman maukas ja rakenteeltaan täyteläinen. Vaikka punaisissa linsseissä on makea, maanläheinen ja pähkinäinen maku, ne ovat melko miedon makuisia. Siksi niiden yhdistäminen maukkaiden vihannesten kanssa on loistava idea.
Porkkana- ja linssikeitto, jossa on tärkkelyspitoisia perunoita ja paahdettua paprikaa, on herkullisen paksua. Vaikka miedonmakuiset perunat eivät tuo keittoon paljon makua, ne ovat tärkeitä kermaisen koostumuksen takaamiseksi. Porkkanat ja paprika sen sijaan tuovat melko paljon makua. Ensin mainitut tuovat ihastuttavaa makeutta, joka tasapainottaa täydellisesti suolaisen ja suolaisen kanaliemen, johon ruokalaji perustuu. Näin ollen porkkana-linssikeitto on makea ja maanläheinen, jota paahdetut aromit ja miedot perunat tasapainottavat.
Paprikoiden paahtaminen ennen niiden lisäämistä keittoihin, kuten tähän mietoon ja makeaan porkkana-linssikeittoon, tuo niiden maun esiin. Kuoren hiillostaminen karamellisoi osan sen sisältämästä sokerista, mikä lisää paprikan makeutta ja antaa sille samalla hienovaraisen savuisia sävyjä. Nämä vivahteet antavat tälle kermaiselle linssikeitolle sen monitahoisen makuprofiilin.
Kasviskeittokokoelmassamme on myös loistavat reseptit kermaiseen sienikeittoon ja kermaiseen tomaatti-kasviskeittoon, ja ne ovat aivan yhtä täyttäviä ja herkullisia. Jos haluat lihapohjaisia keittoja, suosittelemme tätä maukasta kanakermakeittoreseptiä.
Jos olet koskaan miettinyt, mitä syödä linssikeiton kanssa, paistettu lätty on loistava valinta. Kermaisen linssikeiton ja rapean leivän yhdistelmä on täydellinen. Tämä rapea kuorrute on uskomattoman helppo valmistaa tuoreena, sillä se on vain pieniksi paloiksi leikattua litteää leipää, joka paistetaan kuumennetussa kasviöljyssä täydellisen kullanruskeaksi.
Vaikka voit tietysti käyttää maustamatonta leipää näiden rapeiden herkkujen valmistamiseen, on myös erittäin hyvä ajatus ripotella vastapaistettuihin leipäpaloihin erilaisia mausteita.
Kokeile sekoittaa maustettuun linssikeittoon mausteita, kuten maanläheistä kuminaa, kurkumaa, kirpeää inkivääriä tai kanelia. Voit myös lisätä laakerinlehden ruokaan sen kypsyessä ja poistaa sen ennen sekoittamista. Tämä lisää makua ja keventää runsasta, kermaista linssikeittoa.
Jos haluat hieman erilaista makua, kokeile lisätä paprikoiden joukkoon tulisia chilipaprikoita. Tämä tuo ruokaan erilaista tulisuutta.
Jos pidät paksummasta versiosta, voit sakeuttaa keittoa käyttämällä runsaammin ruokakermaa sekä soseuttamalla linssit ja vihannekset jo valmiiksi.
Varsin maukas sakeuttamismenetelmä on cashewpähkinöiden käyttö. Lämmitä pähkinöitä mikroaaltouunissa jotta ne pehmenevät, soseuta ne ja lisää ne keittoon, jotta saat sakeamman lopputuloksen, joissa on myös voinen, pähkinäinen vivahde. Jos pidät maustamattomasta sakeuttamisaineesta, veteen sekoitettu maissitärkkelys on hyvä vaihtoehto sakeuttamaan kermaista linssikeittoa.