Kasvis-juustopizza

Kasvis-juustopizza

Kasvispizza on ruokaisa perjantai-illan herkku. Tämä kasvispizza saa välimerellistä makua Apetina Snack vihreät oliivit ja valkosipuli -juustokuutioista.
https://www.arla.fi/reseptit/kasvis-juustopizza/

Tee näin:

Kasvis-juustopizza
  • Valmista ensin pizzapohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, öljy ja jauhot. Sekoita taikina hyvin ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  • Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperille uunipannuun. Anna pohjan kohota liinan alla hyvin.
  • Valmista täyte. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa sekä sipulit.
  • Kuumenna pannu, lisää öljy ja kasvikset. Paista, kunnes ainekset ovat pehmenneet. Mausta seos ja lisää valutettu juusto-oliivi-valkosipuliseos.
  • Levitä ketsuppi pizzapohjalle reunoja myöten. Lisää täyte tasaisesti päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  • Paista kasvis-juustopizza 250 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarjoile pizza heti.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Hiivaa
25 g
Kädenlämpöistä (max. 37 asteista) vettä
2½ dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
7 dl
Täyte
Kesäkurpitsa, 500 g
1
Punasipuli, 350 g
3
Öljyä Apetina-pakkauksesta
2 rkl
Oreganoa
1 rkl
Timjamia
1 tl
Suolaa
½ tl
1 pkt
Kuorrutus
Ketsuppia
1 dl
150 g
Lisää herkullisia ideoita
Neljän juuston pizza
30 minuuttia
Neljän juuston pizza
(2)
Naan-pizza
30 minuuttia
Naan-pizza
(8)