Kasvis-juustopizza

Kasvis-juustopizza

Kasvis-juustopizza on herkullinen ruoka esimerkiksi perjantai-iltaan. Kasvispizza saa välimerellistä makua Apetina snack vihreät oliivit ja valkosipuli -juustosta, kesäkurpitsasta ja punasipulista.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Kasvis-juustopizza

Kasvis-juustopizza on herkullinen ruoka esimerkiksi perjantai-iltaan. Kasvispizza saa välimerellistä makua Apetina snack vihreät oliivit ja valkosipuli -juustosta, kesäkurpitsasta ja punasipulista.

Annoslukumäärä

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl kädenlämpöistä (max. 37 asteista) vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 kesäkurpitsaa, 500 g
  • 3 punasipulia, 350 g
  • 2 rkl öljyä Apetina-pakkauksesta
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk Arla Apetina Snack vihreät oliivit ja valkosipuli

Kuorrutus

  • 1 dl tomaattiketsuppia
  • 150 g Arla Edam -juustoa raasteena

Ohjeet

Valmista pohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, öljy ja jauhot. Sekoita taikina hyvin ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperille uunipannuun. Anna pohjan kohota liinan alla hyvin. Valmista täyte. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa sekä sipulit. Kuumenna pannu, lisää öljy ja kasvikset. Paista, kunnes ainekset ovat pehmenneet. Mausta seos ja lisää valutettu juusto-oliivi-valkosipuliseos. Levitä ketsuppi pizzapohjalle reunoja myöten. Lisää täyte tasaisesti päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 250 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.