Punaviinikastike

Punaviinikastike

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Tämä maukas ja paksu punaviinikastike syntyy kätevästi myös kotikeittiössä ja sopii täydellisesti pääsiäislampaalle.

Ainekset

Annokset
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 2- 3 laakerinlehteä
  • 50 g pekonia
  • 3 dl punaviiniä
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Tee näin:

Tee näin:

1. Laita voinokare kattilaan ja lisää sekaan karkeasti pilkotut salottisipulit ja valkosipulinkynsi.

2. Suikaloi kattilaan myös pekoni ja lisää rosmariinioksat sekä laakerinlehdet. Anna kuullottua hetki.

3. Lisää punaviini ja anna kiehua miedolla lämmöllä.

4. Kun neste on osittain haihtunut, valmista lihaliemi kiehauttamalla vesi ja liuottamalla lihaliemikuutio nesteen sekaan. Lisää lihaliemi punaviinin joukkoon ja anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia.

5. Kaada kastike siivilän läpi puhtaaseen kattilaan.

6. Suurusta kastike lisäämällä maissitärkkelys ensin pieneen vesitilkkaan ja sitten kastikkeen joukkoon. Kuumenna, jotta kastike paksuuntuu. Tarjoile kastike esimerkiksi pääsiäislampaan kera.