Kantarellimunakas uunissa

Kantarellimunakas uunissa

Maukas kantarellimunakas valmistuu helposti uunissa. Hyödynnä syksyn kantarellisato ja valmista kantarellimunakas lounaaksi tai brunssille.

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kantarellimunakas ja puhdista sekä huuhtele ensiksi kantarellit.
  • Paloittele kantarellit ja viipaloi purjo.
  • Paista sienet voissa, suurella uuninkestävällä paistinpannulla.
  • Lisää purjo ja kaada kerma, fondi, suola ja pippuri kantarellien sekaan. Anna seoksen kiehua ilman kantta 2–3 minuutin ajan.
  • Kaada kantarelliseos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita kananmunat kantarelliseoksen joukkoon.
  • Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja käytä grillivastusta.
  • Levitä uuninkestävälle paistinpannulle hieman voita ja kaada kananmuna-kantarelliseos pannulle.
  • Paista kantarellimunakas uunissa noin 5 minuutin ajan, kunnes se alkaa kiinteytymään.
  • Ota kantarellimunakas uunista ja ripottele juustoraaste sen päälle.
  • Laita kantarellimunakas takaisin uuniin ja anna gratinoitua, kunnes munakkaan pinta on saanut kauniin ruskean värin.
  • Tarjoile kantarellimunakas lämpimänä.
Valmis!

Ainekset

Kantarellia (n. 250 g)
1 l
Purjo
1
1 dl
Kantarellifondia
1 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Kananmunia
6
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Kantarellikeitto
45 minuuttia
Kantarellikeitto
(2)