Grillattu kana
|
1 |
---|---|
Kirsikkatomaatteja
|
250 g |
Kurkku
|
1 |
Vihersalaattia
|
1 l |
Krutonkeja
|
2 dl |
Kypsä avokado
|
1 |
---|---|
Puristettua sitruunamehua
|
1 tl |
300 g | |
Suolaa
|
½ tl |
Mustapippuria
|
1 tl |
Ruokamaailmassa klassikoihin tähän kuuluu aina kanasalaatti: se on monipuolinen ja raikas suosikki. Tässä reseptissä kaikki on kohdallaan: rapeat vihannekset ja paahdettu kana sekä avokadon ja ranskankerman yhdistämisestä muodostunut ihana kastike.
Lounasaterioista kanasalaatti on pitkäaikainen suosikkiruoka. Kanasalaatti on täynnä makua, ja sen voi valmistaa edellisenä iltana (muista säilyttää ilmatiiviissä astiassa) ja syödä vaikka lennosta suoraan eväsrasiasta kiireisinä päivinä.
Tämän reseptin suosio johtuu osittain sen monipuolisuudesta, sillä voit helposti luoda täysin uudenlaisen makuelämyksen lisäämällä muutaman ainesosan tai vaihtamalla vaikkapa vain kastikkeen. Pähkinät tuovat lisää rapeutta ja syvyyttä makuun, ja parhaita valintojamme ovat pekaanipähkinät, mantelit tai pinjansiemenet. Hedelmät ja kana ovat myös vanhoja tuttuja - aina tuoreista (kuten viinirypäleistä, omenasta tai ananaksesta) kuivattuihin (suosittuja vaihtoehtoja ovat karpalot, aprikoosit tai viikunat) hedelmiin.