Reseptissämme kanan reidet tarjoillaan tuoreen pastan ja kermaisen vihannes- ja parmesaanikastikkeen kera. Jatka lukemista alta ja opi lisää lukemalla vastauksemme joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin.
Kanankoipia (n. 700 g)
|
4 |
---|---|
Suolaa
|
¼ tl |
Sitruunapippuria
|
¼ tl |
Vettä
|
1 dl |
---|---|
Herneitä
|
200 g |
15 % ruokakermaa
|
2½ dl |
Suolaa
|
½ tl |
Sitruunapippuria
|
½ tl |
Parsaa paloiksi leikattuna
|
250 g |
Vinoon leikattuja sokeriherneitä
|
200 g |
Parmesaania
|
50 g |
Tuoretta basilikaa
|
2 dl |
Tuorepastaa, esim. fettuccinea
|
500 g |
---|
Kanan reidet ovat erittäin mehukas ja maukas lihan osa, sillä ne ovat rasvaisempaa osaa linnusta. Rasva antaa sille voimakkaamman ja täyteläisemmän maun. Nämä rapeat uunissa paistetut kanan reidet tarjoillaan herkullisella kotitekoisella vihanneskastikkeella päällystetyn tuoreen pastan kanssa, ja ateriakokonaisuudesta tulee nopeasti perheen suosikki.
Jos etsit muita herkullisia kanaruokaideoita, suosittelemme tutustumaan moniin erilaisiin resepteihimme, kuten klassisiin kana-pekoni-hampurilaisiin, meksikolaisiin kanakääreisiin, italialaisvaikutteiseen kanaspagettiin, jossa on elinvoimainen tomaattikastike, ja mausteiseen intialaiseen kanan lihalla valmistettuun tikka masalaan.
Al dente -kypsyinen pasta, täyteläinen ja pehmeä juustokastike, kasvikset, jotka ovat vielä rapeita, ja paistetut kananreidet, jotka ovat sisältä mehevät ja mureat ja ulkoa rapeat, tekevät tästä illallisruoasta kokonaisuutena täydellisen. Myös maultaan se on kaikin puolin onnistunut, sillä sen suolainen, umamipitoinen liha on maustettu yksinkertaisesti ja herkullisesti suolalla ja sitruunapippurilla, ja lisäksi siinä on suolaista parmesaanijuustokastiketta, jossa on hieman parsaa, makeita sokeriherneitä ja aromaattisia tuoreita basilikanlehtiä.
Rapeaksi paistettu kanan reisi ansaitsee täyteläisen ja kermaisen kastikkeen, joka tasapainottaa kanan rapean nahan ja kiinteän rakenteen. Kermainen kasviskastikkeemme on valmistettu kermasta ja parmesaanijuustosta, ja siksi se on sekä täyteläinen että kermainen. Parmesaanin suolainen maku sekä herneiden, parsan ja sokeriherneiden tuoreus ja rapeus takaavat, että kasviskastike on parhaalla mahdollisella tavalla herkullisen runsaan ja raskaan välillä.
Paistetut kanan reidet ovat herkullisia monien eri mausteiden ja lisukkeiden kanssa. Ruokaa voi muunnella erilaisilla mausteilla ja käyttämällä niitä kasviksia, joista pidät eniten tai joita sattuu olemaan käsilläsi. Näin voit luoda erilaisia kanan reisiä sisältäviä aterioita, jotka sopivat parhaiten juuri omaan makuusi.
Kokeile herkullisen täyteläistä versiota kastikkeesta, joka on täynnä umamin makua, käyttämällä sieniä, salottisipulia, valkosipulia ja purjoa ja koristelemalla tuoreella ruohosipulilla, joka tuo makuun väriä ja raikkautta.
Voit myös tehdä mausteisemman version valmistamalla kanan reisille marinadin, jossa on esimerkiksi tuoretta sitruunamehua ja tuoretta rosmariinia. Korvaa vihanneskastikkeen kasvikset italialaisvaikutteisella vihannesyhdistelmällä, johon kuuluu sipulia, tomaattia ja lisää tuoretta rosmariinia, jotta saat maukkaan ja yrttisen version, joka täydentää paistettuja kanan reisiä.
Parhaalla kanan reisien reseptillä saat mehevää, mureaa lihaa ja rapeaa nahkaa. Kypsennät kanan täydellisesti vetämällä nahan tiukasti reisien yli ja kiinnittämällä sen tarvittaessa hammastikulla. Näin nahka suojaa lihaa ylikypsymiseltä samalla, kun se rapeutuu kauniisti. Myös nahan hierominen oliiviöljyllä ennen maustamista karkealla suolalla ja sitruunapippurilla auttaa varmistamaan toivotun rapeuden.