&format=jpg)
Kanan reidet

Tee näin:
Kanan reidet
Vihanneskastike
Kanan reidet Q&A
Reseptissämme kanan reidet tarjoillaan tuoreen pastan ja kermaisen vihannes- ja parmesaanikastikkeen kera. Jatka lukemista alta ja opi lisää lukemalla vastauksemme joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin.
Herkullisen päivällisen valmistaminen onnistuu alle tunnissa. Kun olet maustanut kanan reidet ja laittanut ne uuniin, sinulla on enemmän kuin tarpeeksi aikaa valmistaa tuorepastaa kermaisella juustokastikkeella, jossa on herneitä, parsaa, herneenpaloja, parmesaania ja tuoreita basilikanlehtiä. Muista välillä valella reidet lihaliemellä, jotta niistä tulee mureat ja kosteat. Kun ne ovat valmiit, annostele ruoka lautaselle ja koristele annokset tuoreilla basilikanlehdillä ennen tarjoilua.
Tätä mehevää kanan osaa voidaan käyttää monissa eri ruokalajeissa. Paistetut kanan reidet ovat loistava tapa käyttää kopireisiä, mutta ne ovat herkullisia myös esimerkiksi klassisissa resepteissä, kuten coq au vin -reseptissä. Yleisesti ottaen ne ovat herkullisia pastaruoassa, jossa on kermainen kastike. Paistetut kanan reidet maistuvat hyvältä myös monenlaisten vihannesten ja marinadien kanssa, joten sinulla on paljon mahdollisuuksia kokeilla!
Kanan reiden paistaminen uunissa on uskomattoman helppoa, ja voit käyttää uunivuokaa, paistinpannua tai uunipeltiä. Mutta kuten olet ehkä oppinut aiemmista kokemuksista, paistoaika riippuu kuitenkin uunistasi. Jos paistetut kananreidet näyttävät vielä kypsymättömiltä, kun 50 minuuttia on kulunut, anna niille vielä muutama minuutti aikaa ja tarkista, miten ne ovat kypsyneet. Käytä lihalämpömittaria tai "mehutestiä" määrittääksesi, ovatko ne kypsiä: tee pieni viilto reiden rasvaisimpaan yläosaan ja tarkistamalla mehut. Jos mehu on kirkasta, kanan reisi on valmis.
Kanan reidet katsotaan tummaksi lihaksi. Tärkein ero tumman ja valkoisen lihan välillä on lihan rasvan määrä sekä makuprofiili. Tumman lihan tiedetään olevan melko mehukasta ja maukasta, koska sen rasvapitoisuus on suurempi. Valkoinen liha, kuten kananrinta ja siivet, on sen sijaan vähärasvaisempaa ja siksi miedomman makuista. Tummaa lihaa voi kypsentää pidempään, eikä se kypsenny niin helposti liikaa kuin valkoinen liha, joten uunissa paistetut kananreidet ovat helppoja, mehukkaita ja maukkaita.
Pelkän ulkonäön perusteella voi olla vaikea sanoa, ovatko paistetut kanan reidet kypsiä. Jos sinulla on lihalämpömittari, voit helposti mitata sillä, onko kana kypsää. Siipikarjanlihan sisälämpötilan tulisi yleensä olla 75 °C. Muista työntää lämpömittari lihaan paksuimmasta kohdasta, jotta lämpötila mitataan oikein. Jos sinulla ei ole lihalämpömittaria, voit myös tehdä pienen viillon lihaan, jolloin voit hyödyntää mehujen väriä määrittämään, onko liha kypsää. Alikypsennetystä kanan reidestä irtoaa kirkkaiden mehujen sijasta punaisia tai vaaleanpunaisen näköisiä mehuja.
Ainekset
Kanan reidet
Kanankoipea (n. 700 g)
|
4 |
---|---|
Suolaa
|
¼ tl |
Sitruunapippuria
|
¼ tl |
Vihanneskastike
Vettä
|
1 dl |
---|---|
Herneitä
|
200 g |
15 % ruokakermaa
|
2½ dl |
Suolaa
|
½ tl |
Sitruunapippuria
|
½ tl |
Parsaa paloiksi leikattuna
|
250 g |
Vinoon leikattuja sokeriherneitä
|
200 g |
Parmesaania
|
50 g |
Tuoretta basilikaa
|
2 dl |
Tarjoiluun
Tuorepastaa, esim. fettuccinea
|
500 g |
---|
Kanan reidet pastan ja vihanneskastikkeen kera
Kanan reidet ovat erittäin mehukas ja maukas lihan osa, sillä ne ovat rasvaisempaa osaa linnusta. Rasva antaa sille voimakkaamman ja täyteläisemmän maun. Nämä rapeat uunissa paistetut kanan reidet tarjoillaan herkullisella kotitekoisella vihanneskastikkeella päällystetyn tuoreen pastan kanssa, ja ateriakokonaisuudesta tulee nopeasti perheen suosikki.
Jos etsit muita herkullisia kanaruokaideoita, suosittelemme tutustumaan moniin erilaisiin resepteihimme, kuten klassisiin kana-pekoni-hampurilaisiin, meksikolaisiin kanakääreisiin, italialaisvaikutteiseen kanaspagettiin, jossa on elinvoimainen tomaattikastike, ja mausteiseen intialaiseen kanan lihalla valmistettuun tikka masalaan.
Nauti kermaisen kastikkeen ja rapeiden kanan reisien koostumuksesta
Al dente -kypsyinen pasta, täyteläinen ja pehmeä juustokastike, kasvikset, jotka ovat vielä rapeita, ja paistetut kananreidet, jotka ovat sisältä mehevät ja mureat ja ulkoa rapeat, tekevät tästä illallisruoasta kokonaisuutena täydellisen. Myös maultaan se on kaikin puolin onnistunut, sillä sen suolainen, umamipitoinen liha on maustettu yksinkertaisesti ja herkullisesti suolalla ja sitruunapippurilla, ja lisäksi siinä on suolaista parmesaanijuustokastiketta, jossa on hieman parsaa, makeita sokeriherneitä ja aromaattisia tuoreita basilikanlehtiä.
Vihanneskastike, jossa on suolaista parmesaania
Rapeaksi paistettu kanan reisi ansaitsee täyteläisen ja kermaisen kastikkeen, joka tasapainottaa kanan rapean nahan ja kiinteän rakenteen. Kermainen kasviskastikkeemme on valmistettu kermasta ja parmesaanijuustosta, ja siksi se on sekä täyteläinen että kermainen. Parmesaanin suolainen maku sekä herneiden, parsan ja sokeriherneiden tuoreus ja rapeus takaavat, että kasviskastike on parhaalla mahdollisella tavalla herkullisen runsaan ja raskaan välillä.
Kokeile erilaisia mausteita ja lisukkeita
Paistetut kanan reidet ovat herkullisia monien eri mausteiden ja lisukkeiden kanssa. Ruokaa voi muunnella erilaisilla mausteilla ja käyttämällä niitä kasviksia, joista pidät eniten tai joita sattuu olemaan käsilläsi. Näin voit luoda erilaisia kanan reisiä sisältäviä aterioita, jotka sopivat parhaiten juuri omaan makuusi.
Kokeile herkullisen täyteläistä versiota kastikkeesta, joka on täynnä umamin makua, käyttämällä sieniä, salottisipulia, valkosipulia ja purjoa ja koristelemalla tuoreella ruohosipulilla, joka tuo makuun väriä ja raikkautta.
Voit myös tehdä mausteisemman version valmistamalla kanan reisille marinadin, jossa on esimerkiksi tuoretta sitruunamehua ja tuoretta rosmariinia. Korvaa vihanneskastikkeen kasvikset italialaisvaikutteisella vihannesyhdistelmällä, johon kuuluu sipulia, tomaattia ja lisää tuoretta rosmariinia, jotta saat maukkaan ja yrttisen version, joka täydentää paistettuja kanan reisiä.
Vinkkejä
Parhaalla kanan reisien reseptillä saat mehevää, mureaa lihaa ja rapeaa nahkaa. Kypsennät kanan täydellisesti vetämällä nahan tiukasti reisien yli ja kiinnittämällä sen tarvittaessa hammastikulla. Näin nahka suojaa lihaa ylikypsymiseltä samalla, kun se rapeutuu kauniisti. Myös nahan hierominen oliiviöljyllä ennen maustamista karkealla suolalla ja sitruunapippurilla auttaa varmistamaan toivotun rapeuden.