Juusto-katkarapumunakas

Juusto-katkarapumunakas

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Juusto-katkarapumunakas on erittäin ruokaisa ja maukas herkku niin aamupalaksi kuin lounaaksi tai iltapalaksikin.

Ainekset

Annokset

  • 300 g isoja pakastekatkarapuja
  • 1 isohko punasipuli
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 6 isoa kananmunaa
  • 4 rkl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raasteena
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna

Tee näin:

Tee näin:

1. Ota katkaravut ajoissa sulamaan ja valuta ne.
2. Hienonna sipuli ja chili. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli-chilisilppu. Paista pehmeäksi, älä ruskista.
3. Sekoita munat kulhossa hyvin maidon ja mausteiden kanssa.
4. Lisää munaseokseen katkaravut, sipuli-chiliseos, juustoraaste ja ruohosipuli.
5. Vuoraa matala uunivuoka leivinpaperilla siten, että paperin reunat tulevat reunan yli. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
6. Kaada munakasseos vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja saanut väriä.
7. Anna munakkaan hieman jäähtyä ja nosta leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa munakas annospaloiksi ja tarjoa salaatin kanssa.