Jouluinen kakku

Jouluinen kakku

Suussasulava puolukkainen kakku joulupöytään.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Jouluinen kakku

Suussasulava puolukkainen kakku joulupöytään.

Reseptistä valmistuu 10 annosta

  • 200 g Arla Meijerivoita
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl rusinoita, mieluiten vaaleita
  • 100 g karkeasti rouhittuja hasselpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
  • ½ dl pakastepuolukoita
  • 2 rkl tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sulata voi teräskattilassa. Ota kattila levyltä ja vatkaa voin joukkoon sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat seokseen yksitellen. Lisää viimeiseksi jauhot, joihin on sekoitettu rusinat ja pähkinärouhe. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 sentin, voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa alumiinifoliolla, ettei pinta pala. Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Siirrä kakku tajoiluastiaan ja koristele puolukoilla ja tomusokerilla.

Suositellut tuotteet