Jouluinen kakku

Jouluinen kakku

1 tunti 15 minuuttia
Näyttävästi koristeltu jouluinen kakku sopii juhlapöydän jälkiruoaksi. Valmista kakku odottamaan jääkaappiin ja koristele juuri ennen tarjoilua!
https://www.arla.fi/reseptit/jouluinen-kakku/

Tee näin:

Jouluisan kakun pohja
  • Valmista ensiksi kakkupohja. Kuumenna uuni 175°C asteiseksi.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja suola kevyesti vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen ja välissä vatkaten.
  • Yhdistä kulhossa jauhoihin mausteet ja ruokasooda, sitten lisää seos siivilän läpi taikinaan.
  • Lisää piimä ja sekoita, kunnes jouluisen kakun taikina on tasaista.
  • Aseta irtopohjavuoan pohja leivinpaperipalan alle ja kiristä vuoka kiinni pohjaan (halkaisija n. 18 cm) - voitele reunat. Lisää jouluisen kakun taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin tunti. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä kokonaan irtopohjavuoassa.
  • Ota jouluinen kakku pois vuoasta ja poista leivinpaperi. Leikkaa tarvittaessa kakun yläosa tasaiseksi.
  • Leikkaa kakku kolmeen osaan veitsellä, jotta saat kolme ohutta kerrosta.
Jouluisen kakun kokoaminen
  • Valmista seuraavaksi jouluisen kakun kuorrute. Vatkaa tomusokeri ja voi hyvin keskenään, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Lisää rahka varovasti ja vatkaa tarvittaessa saadaksesi kuorrutus tasaiseksi.
  • Käytä noin puolet kuorrutteesta kahden kakkulevyn voiteluun (paksuus noin ½ cm).
  • Asettele kaksi kuorrutettua levyä päällekkäin kakkulautaselle ja laita kolmas kakkulevy päällimmäiseksi. Paina osat kevyesti yhteen.
  • Levitä ohut kerros kuorrutetta koko kakun päälle esim. palettiveitsellä. Anna kakun olla jääkaapissa n. 30 minuuttia tai pakastimessa n. 15 min., jotta kuorrute kovettuu.
  • Levitä loput kuorrutteesta koko kakun päälle. Aloita yläosasta ja tasoita sitten sivuille, kunnes saat tasaisen pinnan. Käytä sahalaitaista leivontalastaa, jolla saat kuorrutteeseen hienon koristekuvion.
  • Koristele jouluinen kakku piparkakuilla, makeisilla, hopeisilla sokeripalloilla ja nonparelleilla.
Valmis!
Vinkki

Voit leipoa piparkakut itse Arlan herkullisella reseptillä.

Ainekset

150 g
Ruokosokeria
(n. 2.25 dl) 200 g
Karkeaa suolaa
1 tl
Kananmunaa
2
Vehnäjauhoja
(n.5.5 dl) 300 g
Jauhettua inkivääriä
1 rkl
Jauhettua kanelia
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
1 rkl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Arla® AB -piimää
2½ dl
Koristeluun
Keksejä esim. piparkakkuja - katso resepti linkistä alla!
Syötäviä strösseleitä
Hopeisia sokeripalloja
Lisää herkullisia ideoita
Gluteeniton kakkupohja
45 minuuttia
Gluteeniton kakkupohja
(77)