Jouluinen glögijuustokakku

Jouluinen glögijuustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Jouluinen juustokakku syntyy Wilman mukaan kokoonpanolla: piparkakuista tehty pohja, täytteenä vanilja-appelsiinitäyte, glögikiille ja koristeena vanilja- & kanelitanko ja granaattiomenan siemeniä.

Ainekset

Pohja

Täyte

  • 4 dl Arla kuohukermaa
  • 300 g Arla tuorejuustoa maustamaton
  • 4 liivatelehteä
  • 1 appelsiini kuori ja mehu
  • 1 vaniljatanko
  • 1½ dl sokeria

Kiille

  • 5 dl glögiä
  • 5 liivatelehteä

Koristeluun

  • 1 granaattiomenan siemeniä
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko

Tee näin:

Tee näin:

1. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. 2. Laita liivatteet likoamaan. 3. Vatkaa kerma löysäksi ja lisää tuorejuusto vatkaa sileäksi, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon, sekoita. 4. Mittaa sokeri, raasta appelsiinin kuori, purista mehu ja lisää vaniljatangon puolikkaat, lisää ainekset kattilaan. Keitä kunnes koostumus on siirappimainen. 5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, sulata liivatteet kuumaan siirappiin. 6. Lisää hiukan jäähtynyt siirappi kerman joukkoon, sekoita ja kaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. 7. Glögikiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, keitä glögi ja lisää pehmenneet liivatteet kiehuvan kuumaan glögiin, anna jäähtyä hiukan ennen kuin kaadat täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä VÄHINTÄÄN 2 tuntia ennen kuin koristelet

Vinkki

Ohjeen lähetti Wilma Pietarsaaresta.

Lähde: