Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku syntyy piparkakkupohjasta, vanilja-appelsiinitäytteestä ja glögikiilteestä. Koristele kakku kauniisti granaattiomenan siemenillä.
https://www.arla.fi/reseptit/jouluinen-juustokakku/

Tee näin:

  • Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  • Laita liivatteet likoamaan.
  • Vatkaa kerma löysäksi ja lisää tuorejuusto vatkaa sileäksi, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon, sekoita.
  • Mittaa sokeri, raasta appelsiinin kuori, purista mehu ja lisää vaniljatangon puolikkaat, lisää ainekset kattilaan. Keitä kunnes koostumus on siirappimainen.
  • Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, sulata liivatteet kuumaan siirappiin.
  • Lisää hiukan jäähtynyt siirappi kerman joukkoon, sekoita ja kaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
  • Valmista sitten glögikiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, keitä glögi ja lisää pehmenneet liivatteet kiehuvan kuumaan glögiin, anna jäähtyä hiukan ennen kuin kaadat täytteen päälle.
  • Anna kiilteen hyytyä vähintään 2 tuntia ennen kuin koristelet.
Valmis!
Vinkki

Ohjeen lähetti Wilma Pietarsaaresta.

Ainekset

Pohja
Piparkakkuja
300 g
150 g
Täyte
4 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
Liivatelehtiä
4
Appelsiini kuori ja mehu
1
Vaniljatanko
1
Sokeria
1½ dl
Kiille
Glögi
5 dl
Liivatelehtiä
5
Koristeluun
Granaattiomenan siemen
1
Kanelitanko
1
Vaniljatanko
1
Lisää herkullisia ideoita