Itsetehty daim-suklaa

Itsetehty daim-suklaa

Ihanan rapea daim-suklaa valmistuu helposti. Itsetehty daim-suklaa on herkullinen tarjottava vieraille sekä hyvä idea joululahjaksi!

Tee näin:

Karamellikrokantti
  • Lisää sokeri, siirappi, kerma, voi ja suola kattilaan ja kiehauta samalla sekoittaen.
  • Vähennä lämpöä tasaiseksi ja anna kiehua, kunnes karamellin lämpötila on 148 ° (käytä sokeri-lämpömittaria).
  • Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hienoksi jauhetut mantelit.
  • Kauli karamelliseos kahden leivinpaperin välissä ohueksi tasaiseksi levyksi (3–4 mm). Anna jähmettyä n. 2 min. ja poista sitten ylempi leivinpaperi. Jaa karamellikrokantti pieniksi neliöiksi.
  • Anna karamellikrokantin jäähtyä kunnolla ja leikkaa se pienemmiksi neliöiksi.
Suklaapäällyste
  • Valmista seuraavaksi daim-suklaan päällyste.
  • Laita 300 g suklaata kulhoon ja sulata se vesihauteessa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on 45 astetta. Ota suklaa pois lämmöltä ja sekoita joukkoon loput suklaat vähän kerrallaan, kunnes suklaan lämpötila on 29–30°.
  • Upota krokanttipalat suklaaseen ja anna jähmettyä ritilän päällä.
  • Itsetehdyt daim-suklaat ovat valmiita. Voit laittaa suklaasta ylijääneet palat astiaan tai pussiin.
  • Säilytä daim-suklaat ilmatiiviissä astiassa.
Valmis!

Ainekset

Karamellikrokantti
Sokeria
250 g
Tummaa siirappia
(75g) ½ dl
1⅖ dl
25 g
Karkeaa suolaa
½ tl
Hienoksi jauhettuja manteleita
50 g
Suklaapäällyste
Maitosuklaata (n.30%)
400 g
Lisää herkullisia ideoita