Hirvipaisti

Hirvipaisti

Hirvipaisti onnistuu parhaiten, kun paistat sen miedolla lämmöllä ja annat vetäytyä pitkään. Maustevoi antaa hirvipaistille herkullisen maun. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/hirvipaisti/

Tee näin:

  • Valmista ensin maustevoi hirvipaistille. Aloita puolittamalla chilit ja raaputa niistä siemenet pois. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja valkosipuli ja murskaa morttelissa yhdessä fenkolinsiementen, katajanmarjojen ja voin kanssa.
  • Hiero hirvipaistiin puolet maustevoista ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  • Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
  • Ruskista hirvipaisti paistinpannulla ja siirrä sitten puhtaaseen vuokaan. Viipaloi kaali ja asettele hirvi-paistin ympärille.
  • Levitä loput maustevoista lihalle ja kaalille. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 2 tuntia, kunnes hirvipaistin sisälämpötila on 60 astetta. Anna hirvipaistin vetäytyä 10 minuuttia.
  • Sillä aikaa, kun hirvipaisti on vetäytymässä, valmista kastike. Ota uunilevyltä talteen paistinlientä ja se-koita se yhdessä kerman kanssa kattilassa. Lisää joukkoon vettä. Keitä kastiketta parin minuutin ajan. Siivilöi kastike ennen tarjoilua ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile hirvipaisti kurttukaalin ja kermakastikkeen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Hirvenpaistia
1,3 kg
Tuoretta punainen chili
3
Valkosipulinkynsiä
3
Kokonaisia fenkolinsiemen
1 rkl
Katajanmarjoja
8
3 rkl
Savoijinkaalin lehtiä
700 g
3 dl
Suolaa
1 tl
Jauhettua valkopippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Kermainen perunamuusi
25 minuuttia
Kermainen perunamuusi
(16)