Riistapaistia ja granaattiomenaa

Riistapaistia ja granaattiomenaa

Täyteläinen riistapaisti saa raikkaan lisän herkullisesta ja terveyttä edistävästä granaattiomenasta!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Mausta liha ja ruskista se rasvassa suuressa paistinpannussa. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keskiosassa, kunnes lihan sisälämpötila on 65–70°, noin 2 tuntia. Valmistele sillä aikaa kastike. Vatkaa ruokakerma, jauhot, fondi, soija ja timjami kattilassa. Anna kastikkeen kiehua 3–5 minuuttia. Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Anna lihan seistä noin 10 minuuttia. Kaada noin 2 dl vettä uunivuokaan ja vatkaa niin, että se saa makua. Kaada liemi kastikkeeseen ja kiehauta. Leikkaa liha viipaleiksi ja aseta ne vadille. Kaada päälle hieman kastiketta. Koristele granaattiomenoilla ja ruohosipulilla. Tarjoile lopun kastikkeen, voissa paistettujen vihannesten ja perunoiden kanssa.
Valmis!

Ainekset

Hirven-, kauriin-, peuran- tai naudanpaistia
1 kg
Suolaa
1½ tl
Mustapippuria
1 rkl
Kastike
2½ dl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Riista- tai kantarellifondia
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Timjamia
1 tl
Vettä
2 dl
Granaattiomena
1
Ruohosipulia karkeaksi hakattuna
½ dl