Herkulliset suklaahippukeksit

Herkulliset suklaahippukeksit

45 minuuttia
Herkulliset suklaahippukeksit maistuvat niin jälkiruoaksi kuin iltapäivän kahvihetkinä.
https://www.arla.fi/reseptit/herkulliset-suklaahippukeksit/

Tee näin:

Herkulliset suklaahippukeksit
  • Esilämmitä uuni 180 °C:een.
  • Vatkaa voi, sokeri ja muscovadosokeri kovalla nopeudella kuohkeaksi. Lisää muna ja vanilja ja sekoita huolellisesti.
  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää ne varovasti voiseokseen, kunnes ne on sekoitettu hyvin taikinaksi. Lisää suklaa.
  • Pyöritä taikinasta noin 16 palloa. Aseta ne tasaisesti kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  • Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Anna keksien levätä tarjottimilla muutaman minuutin ajan ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Ripottele pinnalle ripaus rouhittua suolahiutaletta.
Valmis!

Herkulliset suklaahippukeksit

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Miksi suklaakekseistäni tulee aina kovia?
Liian suuri sokerin käyttö on yksi yleinen ongelma, joka johtaa kovempiin kekseihin, joten varmista, että noudatat reseptissä annettuja mittasuhteita. Liiallinen sekoittaminen on myös yleinen ongelma - kun jauhot näyttävät sekoittuneen tasaisesti, lopeta!
Miksi suklaakekseistäni tulee liian litteitä?
Tarkista uunin lämpötila kahdesti ja varmista, että se on oikea - liian suuri lämpö saa voin sulamaan nopeasti, eivätkä muut ainesosat ehdi reagoida. Tavoitteena on, että keksi paistuu tasaisesti ja litistyy, kun voi vähitellen sulaa.
Miten suklaakeksit pysyvät pehmeinä ja kosteina?
Kun keksit ovat jäähtyneet, ne on hyvä sulkea mahdollisimman pian ilmatiiviiseen astiaan, jotta kosteus säilyy ja ne eivät pääse vanhenemaan. Säilytä keksejä huoneenlämmössä ja vältä niiden laittamista jääkaappiin, sillä myös se aiheuttaa keksien kuivumista.
Mitä tapahtuu, jos suklaakekseihin laitetaan leivinjauhetta?
Bikarbonaatti, joka tunnetaan joskus nimellä leivinjauhe, on helppo sekoittaa leivinjauheeseen. Joissakin resepteissä käytetään vain jompaakumpaa, ja lopputulos on erilainen. Tässä tapauksessa yhdistelmä reagoi muiden ainesosien kanssa neutraloidakseen happamat elementit ja antaakseen samalla kekseille nostetta, jota ne tarvitsevat laajentuakseen.
Miten minun pitäisi säilyttää suklaakeksejä?
Keksipurkit voivat olla esteettisesti miellyttävä tapa säilyttää juuri leivottuja tuotteita, mutta jos niitä ei ole tarkoitus syödä heti, keksit kuivuvat. Ilmatiiviit astiat ovat oikea tapa, ja jos keksejä on useita eri makuja, säilytä ne erillään, jotta maut eivät sekoituisi ajan mittaan. Jos haluat säilyttää keksejä pidempään kuin muutaman päivän, voit säilyttää niitä pakastimessa.

Ainekset

Herkulliset suklaahippukeksit
Tomusokeria
135 g
150 g
Tummaa muscovadosokeria
125 g
Vaniljajauhetta
½ tl
Vehnäjauhoja
210 g
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
½ tl
Suolaa
Tummaa suklaata, karkeasti pilkottuna
225 g
Kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Suklaakeksit
45 minuuttia
Suklaakeksit
(6)
Suklaahippukeksit
45 minuuttia
Suklaahippukeksit
(11)

Suklaakeksien historia

Suklaakeksit ovat suosikkeja, jotka ovat kiistatta maukkaita. Ripaus suolahiutaleita tuo makuja esiin ja antaa kekseille lisää luonnetta. Kokeile kaksinkertaistaa reseptin määrä ja pakasta sitten puolet taikinasta, jotta voit helposti valmistaa keksejä ja tehdä vaikutuksen huoneeseen seuraavan kerran, kun odottamaton vieras tulee paikalle.

Keksin nousu kuuluisuuteen ja suosion kasvu

Kuten monet parhaista keksinnöistä, suklaakeksit syntyivät tahattomasti. Tarinan mukaan Massachusettsissa sijaitsevan Toll House Inn -ravintolan omistaja Ruth Wakefield sai 1930-luvulla idean sulattaa suklaata valmistamiensa keksien taikinaan. Kun suklaa ei sulanut vaan jäi maukkaiksi paloiksi, Wakefield tajusi, että tuloksena oli täysin uusi, oman reseptin arvoinen luomus - vaikka ne saivatkin nykyaikaisen nimensä vasta useita vuosia myöhemmin.

Kokeile näitä erilaisia suklaatyyppejä

Ei ole olemassa tiukkoja sääntöjä siitä, millaista suklaata voit käyttää suklaakekseissä, mutta kuten aina, paras laatu tuottaa parhaat tulokset. Suklaa, jossa on korkea kaakaoprosentti (vähintään 60 prosenttia), antaa täyteläisen maun, kun taas maito- tai valkosuklaa on makeampaa mutta yhtä tyydyttävää. Aloita kokeilut!

Miksi sinun kannattaa lisätä ripaus suolaa maun vuoksi?

Suola toimii arominvahvistajana, joka vahvistaa suklaan makua ja tasapainottaa makeutta, jolloin maku on pyöreämpi ja miellyttävämpi. Se on vaivan arvoista.