&format=jpg)
Helpot quesadillat

Tee näin:
Helpot quesadillat
Tarjoiluehdotus
Helpot quesadillat
Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.
Ainekset
Helpot quesadillat
Keitettyjä vihanneksia ja tuoretta maissia
|
150 g |
---|---|
2 rkl | |
Mietoa Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa
|
100 g |
Tortillalettuja
|
4 |
Lisää herkullisia ideoita
Quesadillojen historia
Quesadillat ovat meksikolaisia, ja niiden sanotaan olevan atsteekkien keksimiä, jotka usein täyttivät maissitortillat kurpitsalla tai kurpitsalla ja leipoivat ne saviuunissa eräänlaisena jälkiruokana. Ajan myötä täytteet kehittyivät, ja monet ovat sitä mieltä, että siirtyminen makeasta suolaiseksi tapahtui 1520-luvun alussa, kun espanjalaiset toivat Meksikon rannikoille karjaa (lehmiä, karitsoja ja lampaita) ja sittemmin maitotuotteita, kuten juustoa. Sittemmin monet kulttuurit ovat omaksuneet quesadillan, ja sen muunnelmia löytyy eri puolilta maailmaa.
Luovia tapoja parantaa quesadillojen makua
Tuoreiden yrttien lisääminen quesadilloihin piristää ateriaa välittömästi, ja kolme parasta valintaamme tähän reseptiin ovat oregano, korianteri tai lehtipersilja. Meksikolainen mausteseos on myös nopea ja helppo tapa parantaa makua, joten kokeile chilijauhetta, paprikaa, kuminaa, kuivattuja yrttejä ja valkosipulijauhetta, kunnes olet löytänyt oman salaisen ainesosasi.
Täydelliset lisukkeet quesadilloille
Pidä se perinteisenä tarjoilemalla quesadillat muiden meksikolaisten klassikoiden kanssa. Kolme parasta valintaamme ovat elote (meksikolainen katumaissi), korianteri-lime-riisi tai raikas, rapea meksikolainen coleslaw. Ja mikäpä olisi quesadilla ilman kermaista, mausteista guacamolea ja tuoretta, mausteista pico de galloa, joten nämä kaksi perusruokaa on syytä sisällyttää illallispöytään.
Miten quesadillat kannattaa säilyttää?
Vaikka kypsennetyt quesadillat säilyvät jääkaapissa jopa kolme päivää (kääritään yksitellen kelmuun ja laitetaan ilmatiiviiseen astiaan), tämä ruokalaji on ehdottomasti parasta nauttia tuoreena pannulta. Koska resepti on niin nopea ja helppo valmistaa, suosittelemme, että säilytät ylijääneet ainekset mieluummin erikseen ja kokkaat ruokalajin alusta alkaen, jotta saat parhaat tulokset.