Helpot quesadillat

Helpot quesadillat

20 minuuttia
Helpot quesadillat ovat nimensä mukaisesti helppo valmistaa. Noudata vain meksikolaisvaikutteista reseptiä ja tarjoile juhla-ateria illanistujaisissa.
https://www.arla.fi/reseptit/helpot-quesadillat/

Tee näin:

Helpot quesadillat
  • Yhdistä kypsennetyt vihannekset ja maissi.
  • Sulata voi pannulla, lisää tortilla ja ripottele päälle cheddar.
  • Kun cheddar alkaa sulaa, levitä noin puoli kupillista vihanneksia tortillan toiselle puoliskolle.
  • Kun juusto on täysin sulanut ja tortillan alapuolella näkyy kullanruskeita kohtia, quesadilla on valmis.
  • Taita quesadilla lastalla kahtia.
  • Liu'uta quesadilla leikkuulaudalle, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile!
Valmis!

Helpot quesadillat

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Miten estät quesadilloja hajoamasta?
On olemassa kolme keinoa, joilla tämä estetään. Varmista ensin, että tortillat ovat huoneenlämpöisiä, sillä jos ne ovat liian kylmiä, ne halkeilevat todennäköisemmin taitettaessa. Toiseksi varmista, että ripottelet koko tortillan päälle reilun kerroksen juustoa ennen kuin lisäät muut ainekset, ja tarkista, että juusto on täysin sulanut, ennen kuin taitat quesadillan kahtia. Kolmanneksi, ja tämä on vapaaehtoista, voit kostuttaa tortillan reunat hieman vedellä ja painaa reunat kiinni, jotta täyte sulkeutuu.
Kypsennätkö quesadillat korkealla vai matalalla lämmöllä?
Paras lämpötila on keskilämpö, jolloin juusto sulaa täysin, mutta ei polta tortillan pohjaa. Haluat, että juuston koostumus on paksu ja sitkeä ja että tortilla on hieman rapea ja alkaa saada kullanruskeita kohtia.
Miten quesadillojen reunat suljetaan?
Vaikka sulatetun juuston pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi pitämään quesadillan kasassa, jotkut pitävät tiukasti suljetuista reunoista, jotka estävät pienintäkään määrää täytettä karkaamasta. Tämä onnistuu yksinkertaisesti kostuttamalla tortillan reunat hieman vedellä ennen taittamista. Poista pannulta ja paina reunat tiukasti yhteen, jotta quesadillasta tulee tiiviisti suljettu.
Kuinka kauan odotat quesadillan kääntämistä?
Pidä silmällä juustoa, muita ainesosia ja tortillan pohjaa. Täydellinen aika isolle käänteelle on, kun juusto on täysin sulanut, muut ainesosat ovat kauttaaltaan kuumia ja tortillan pohjaan alkaa muodostua kullanruskeita kohtia.
Käytätkö voita vai oliiviöljyä quesadillaan?
Tämä on täysin sinun päätettävissäsi. Öljyssä kypsentäminen tekee quesadillasta yleensä rapeamman, kun taas voi antaa ruokaan kauniin täyteläisen ja kermaisen maun. Kokeile molempia tai jopa niiden yhdistelmää löytääksesi makunystyröillesi sopivan vaihtoehdon.

Ainekset

Helpot quesadillat
Keitettyjä vihanneksia ja tuoretta maissia
150 g
2 rkl
Mietoa Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa
100 g
Tortillalettuja
4
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisquesadillat
35 minuuttia
Kasvisquesadillat
(2)
Quesadillat airfryerissä
20 minuuttia
Quesadillat airfryerissä
(0)

Quesadillojen historia

Quesadillat ovat meksikolaisia, ja niiden sanotaan olevan atsteekkien keksimiä, jotka usein täyttivät maissitortillat kurpitsalla tai kurpitsalla ja leipoivat ne saviuunissa eräänlaisena jälkiruokana. Ajan myötä täytteet kehittyivät, ja monet ovat sitä mieltä, että siirtyminen makeasta suolaiseksi tapahtui 1520-luvun alussa, kun espanjalaiset toivat Meksikon rannikoille karjaa (lehmiä, karitsoja ja lampaita) ja sittemmin maitotuotteita, kuten juustoa. Sittemmin monet kulttuurit ovat omaksuneet quesadillan, ja sen muunnelmia löytyy eri puolilta maailmaa.

Luovia tapoja parantaa quesadillojen makua

Tuoreiden yrttien lisääminen quesadilloihin piristää ateriaa välittömästi, ja kolme parasta valintaamme tähän reseptiin ovat oregano, korianteri tai lehtipersilja. Meksikolainen mausteseos on myös nopea ja helppo tapa parantaa makua, joten kokeile chilijauhetta, paprikaa, kuminaa, kuivattuja yrttejä ja valkosipulijauhetta, kunnes olet löytänyt oman salaisen ainesosasi.

Täydelliset lisukkeet quesadilloille

Pidä se perinteisenä tarjoilemalla quesadillat muiden meksikolaisten klassikoiden kanssa. Kolme parasta valintaamme ovat elote (meksikolainen katumaissi), korianteri-lime-riisi tai raikas, rapea meksikolainen coleslaw. Ja mikäpä olisi quesadilla ilman kermaista, mausteista guacamolea ja tuoretta, mausteista pico de galloa, joten nämä kaksi perusruokaa on syytä sisällyttää illallispöytään.

Miten quesadillat kannattaa säilyttää?

Vaikka kypsennetyt quesadillat säilyvät jääkaapissa jopa kolme päivää (kääritään yksitellen kelmuun ja laitetaan ilmatiiviiseen astiaan), tämä ruokalaji on ehdottomasti parasta nauttia tuoreena pannulta. Koska resepti on niin nopea ja helppo valmistaa, suosittelemme, että säilytät ylijääneet ainekset mieluummin erikseen ja kokkaat ruokalajin alusta alkaen, jotta saat parhaat tulokset.