Hedelmäkakku

Hedelmäkakku

Valmista pehmeä hedelmäkakku kuivatuista hedelmistä sekä pähkinöistä. Mausta kakku kanelilla ja konjakilla. Kokeile jouluista hedelmäkakkua!
https://www.arla.fi/reseptit/hedelmakakku/

Tee näin:

  • Murskaa hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi. Anna pähkinöiden ja hedelmien liota konjakissa vähintään tunnin ajan.
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  • Voitele ja leivitä n. 1, 5 litrainen vuoka.
  • Valmista hedelmäkakun taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi mieluiten sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon yksitellen munat.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää jauhoseos, kermaviili sekä hedelmä- ja pähkinäseos hedelmäkakun taikinaan.
  • Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuokaan. Paista hedelmäkakku uunin alaosassa noin 35 minuutin ajan ja anna jäähtyä.
  • Valmista hedelmäkakun kuorrute. Vispaa ainekset keskenään kuohkeaksi seokseksi.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen hedelmäkakun päälle.
Valmis!

Ainekset

Hasselpähkinöitä
2 dl
Kuivattuja hedelmiä esimerkiksi aprikooseja, omenoita ja luumuja
150 g
Konjakkia
1 dl
100 g
Hienosokeria
1½ dl
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1½ tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kanelia
1½ rkl
1 dl
Kuorrute
150 g
Jauhettua kanelia
1 tl
2 rkl
Tomusokeri
½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Maustekakku
60+ min
Maustekakku
(3)