Hedelmäjuustokakku

Hedelmäjuustokakku

Juustokakku on suussa sulava jälkiruoka, jonka voi tarjoilla tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän juustokakun kruunaa erilaiset hedelmät.
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Hedelmäjuustokakku

Juustokakku on suussa sulava jälkiruoka, jonka voi tarjoilla tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän juustokakun kruunaa erilaiset hedelmät.

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

Koristeluun

  • viipaloituja hedelmiä

Ohjeet

Pohja: Sulata voi ja lisää siihen mysli tai murskatut keksit. Sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 22 cm). Täyte: Vatkaa muna, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan kuori ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne pieneen tilkkaan (n. 0.5 dl) kiehuvaa vettä. Lisää liivateseokseen sitruunamehu ja anna jäähtyä hetken aikaa, lisää se sitten juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi varovasti seokseen mukaan kermavaahto. Levitä täyte pohjan päälle ja laita juustokakku jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai vaihtoehtoisesti pakkaseen n. puoleksi tunniksi. Viipaloi ennen tarjoilua haluamiasi hedelmiä kakun päälle koristeeksi.

Suositellut tuotteet