Hasselbackan kurpitsat

Hasselbackan kurpitsat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

1 tunti

Hasselbackan kurpitsat ovat herkullinen syksyinen kasvisruoka. Kurpitsat saavat rapean pinnan, kun paistat ne uunissa. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • 1 myskikurpitsa
  • Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 rkl hionnettua tuoretta timjamia
  • 1 rkl korppujauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitallinen mustapippuria

kastike

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan Hasselbackan kurpitsat leikkaamalla myskikurpitsa pituussuunnassa kahtia. Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen.

2. Kaavi myskikurpitsan puolikkaista siemenet pois ja kuori puolikkaat kuorimaveitsellä. Aseta myskikurpitsan puolikkaat leikkuupinta alapäin voideltuun uunivuokaan. Leikkaa kurpitsoihin tiheään syviä viiltoja, mutta varo leikkaamasta kokonaan läpi.

3. Paista myskikurpitsan puolikkaita uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

4. Ota kurpitsat uunista ja ripottele niiden päälle timjamia, korppujauhoja, suolaa ja pippuria. Laita Hasselbackan kurpitsat vielä uuniin paistumaan 15 minuutiksi kunnes kurpitsat saavat kauniin värin.

5. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkappiin odottamaan.

6. Ota valmiit Hasselbackan kurpitsat uunista ja tarjoile kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki

Laita myskikurpitsan puolikkaat kahden korkeudeltaan noin 0,5 – 1 cm paksuisten leikkuulaudan väliin. Eli aseta kaksi leikkuulautaa myskikurpitsan molemmille puolille. Tee kurpitsan puolikkaisiin tiheään viiltoja terävällä veitsellä. Leikkuulaidat estävät leikkaamasta kurpitsan puolikkaita kokonaan läpi, pöytään asti.

Katso myös nämä