Hasselbackan kurpitsat

Hasselbackan kurpitsat

1 tunti
Hasselbackan kurpitsat ovat herkullinen syksyinen kasvisruoka. Kurpitsat saavat rapean pinnan, kun paistat ne uunissa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/hasselbackan-kurpitsat/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan Hasselbackan kurpitsat laittamalla uuni lämpenemään 200°C asteeseen. Leikkaa myskikurpitsa pituussuunnassa kahtia. Kaavi myskikurpitsan puolikkaista siemenet pois ja kuori puolikkaat kuorimaveitsellä.
  • Aseta myskikurpitsan puolikkaat leikkuupinta alapäin voideltuun uunivuokaan. Leikkaa kurpitsoihin tiheään syviä viiltoja, mutta varo leikkaamasta kokonaan läpi.
  • Paista myskikurpitsan puolikkaita uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Ota kurpitsat uunista ja ripottele niiden päälle timjamia, korppujauhoja, suolaa ja pippuria. Laita Hasselbackan kurpitsat vielä uuniin paistumaan 15 minuutiksi kunnes kurpitsat saavat kauniin värin.
  • Ota valmiit Hasselbackan kurpitsat uunista ja tarjoile Arla Lempi Texas BBQ -jogurttikastikkeen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Laita myskikurpitsan puolikkaat kahden korkeudeltaan noin 0,5 – 1 cm paksuisten leikkuulaudan väliin. Eli aseta kaksi leikkuulautaa myskikurpitsan molemmille puolille. Tee kurpitsan puolikkaisiin tiheään viiltoja terävällä veitsellä. Leikkuulaidat estävät leikkaamasta kurpitsan puolikkaita kokonaan läpi, pöytään asti.

Ainekset

Myskikurpitsa
1
Hionnettua tuoretta timjamia
1 rkl
Korppujauhoa
1 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Tarjoiluun
Arla® Lempi Texas BBQ jogurttikastiketta
1 prk
Lisää herkullisia ideoita
Kurpitsakeitto
40 minuuttia
Kurpitsakeitto
(6)
Hasselbackan perunat
60+ min
Hasselbackan perunat
(16)