Halloweenkakku

Halloweenkakku

Juhlava Halloween-henkinen kakku kruunaa Halloweenjuhlasi! Anna mielikuvituksesi lentää kakun koristelun kanssa: kuorrutuksesta voi tehdä hämähäkinseittejä!
Arvioi (7)

Minun arvosanani

Halloweenkakku

Juhlava Halloween-henkinen kakku kruunaa Halloweenjuhlasi! Anna mielikuvituksesi lentää kakun koristelun kanssa: kuorrutuksesta voi tehdä hämähäkinseittejä!

Reseptistä valmistuu 30 annosta

  • 250 g pehmeää Arla Meijerivoita
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 5½ dl sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 100 g mantelijauhetta
  • 5½ dl (400 g) vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 raastettua porkkanaa (n. 200 g)
  • 1 raastettu punajuuri (n. 175 g)
  • noin ½ dl luomu sitruunan kuorta raastettuna

Kuorrutus

  • 300 g tomusokeria
  • luomu 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl kaakaojauhetta

Ohjeet

Vaahdota voi, öljy ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään mantelijauhe, vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kuivat aineet, punajuuri- ja porkkanaraasteet sekä sitruunan raastettu kuori taikanaan ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla melko jähmeää; lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna Halloweenkakun jäähtyä ritilän päällä. Kuorrutus: Sekoita keskenään tomusokeri, sitruunamehu ja vesi. Ota kuorrutteesta erilleen noin 0.75 dl ja laita se eri kulhoon; tästä kuorrutteesta tulee ”hämähäkinseitti”. Sekoita alkuperäiseen kuorrutukseen lisäksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä tumma kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Lisää vaalea kuorrute pursottimeen tai muovipussiin (ja leikkaa muovipussin kulmasta noin 2-4 mm leveä pala saksilla pois) ja tee kakun pintaan haluamasi kuvio, esimerkiksi pelottava hämähäkinseitti.

Suositellut tuotteet