Grillattu joulukinkku

Grillattu joulukinkku

Joulukinkun voit koristella kokonaisilla neilikoilla. Grillattu joulukinkku maistuu hyvältä myös leivän päällä joulun jälkeisinä päivinä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 125 asteeseen.
  • Huuhtele kinkku juoksevan veden alla. Jätä verkko paikoilleen.
  • Aseta kinkku kuorineen kohtuullisen suurelle paistinpannulle tai uuninkestävälle astialle. Aseta lihalämpömittari kinkkuun niin, että kärki ulottuu kinkun paksuimman kohdan keskiosaan.
  • Kypsennä kinkku uunin alatasolla. Ota kinkku ulos uunista, kun lämpömittarissa on 70 astetta. Tällöin kinkku on mehukasta ja maukasta. Arvioitu kypsennysaika on 1–1,5 tuntia per 1 kilon ko-koinen kinkku.
  • Anna joulukinkun jäähtyä hieman. Sitten katkaise ja poista verkko sekä kuori kinkku.
Grillaus
  • Nosta lämpötila uunissa 200 asteeseen. Aseta jäähdytetty joulukinkku uuninkestävään astiaan.
  • Sekoita sinappi, sokeri ja munankeltuainen. Sudi seos kinkkuun. Ripottele päälle leivänmuruja.
  • Grillattu joulukinkku valmistuu uunin keskitasolla.
  • Grillaa joulukinkkua, kunnes se on kauniin värinen, noin 15 minuutin ajan. Valele kinkkua pais-ton aikana pellille tippuneella rasvalla, jotta kuorrutteesta tulee erityisen rapea.
Valmis!
Vinkki

Grillatun joulukinkun voit halutessasi maustaa neilikoilla. Laita mausteneilikat joulukinkun päälle ennen grillaamista.

Ravintosisältö

1935 Kcal

Ainekset

Joulukinkkua
1½ kg
Sinappigrillaus
Sinappia
4 rkl
Sokeria
1 rkl
Kananmunan keltuainen
1
Korppujauhoja
Lisää herkullisia ideoita
Joulukalkkuna
1 tunti
Joulukalkkuna
(1)