Joulukalkkuna

Joulukalkkuna

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

1 tunti

Joulukalkkuna on herkullinen vaihtoehto kinkulle. Paista joulukalkkuna lappeellaan niin se kypsenee nopeammin ja tulee mehukkaammaksi. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Joulukalkkuna

Mausteseos

  • 1½ rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • ½ rkl chilihiutaleita
  • ½ rkl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl suolaa

Paahdetut perunat

  • 1½ kg perunoita
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl sinappijauhetta
  • Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi

Kermakastike

Tee näin:

Tee näin:

Joulukalkkuna

1. Kypsennä ensiksi joulukalkkuna. Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen.
2. Kuori valkosipulinkynnet, porkkanat ja punasipulit. Leikkaa porkkanat pienemmiksi paloiksi ja puolita punasipulit.
3. Aseta joulukalkkuna leikkuulaudalle rinta puoli alaspäin. Poista selkäranka ja säästä myöhempää käyttöä varten. Käännä kalkkuna ympäri ja paina litteäksi.
4. Sekoita mausteet keskenään ja jauha morttelissa hienoksi mausteseokseksi. Leivitä mausteseosta kalkkunan molemmille puolille.
5. Ripottele suolaa uunivuoan pohjalle ja laita valkosipulit, porkkanat ja punasipulin puolikkaat uunivuokaan. Nosta joulukalkkuna päällimmäiseksi nahkapuoli ylöspäin.
6. Paista kalkkunaa uunin keskitasolla noin 1 tunti, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 65°C astetta. Laita lämpömittari rintapalaan, joka kestää kauimmin kypsyä.
7. Ota joulukalkkuna uunista ja poista nahka. Säästä vuoan pohjalle jäänyt paistinliemi kastiketta varten. Pidä joulukalkkuna ja vihannekset lämpiminä folion alla.

Paahdetut perunat

1. Kuori perunat ja keitä niitä suolatussa vedessä kannen alla noin 8 minuuttia. Ota kattila pois levyltä, kaada vesi pois ja anna perunoiden kypsyä vielä 2 minuuttia kattilassa kannen alla.
2. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele perunoiden päälle pippuria ja sinappijauhetta. Laita perunoiden joukkoon voita ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Kermakastike

1. Laita kattilaan kanaliemi, kalkkunan selkäranka, laakerinlehti, valkosipuli ja timjami. Keitä noin 15 minuuttia.
2. Lisää joukkoon kerma sekä kalkkunan paistinliemi ja sekoita kastiketta.
3. Sekoita keskenään voi ja jauhot. Vatkaa seos kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
4.Siivilöi kastike ja lisää joukkoon sitruunamehu ja soijakastike

Tarjoilu

Paloittele kalkkuna pienempiin paloihin. Tarjoile joulukalkkuna porkkanoiden, valkosipulien, punasipulien, perunoiden ja kastikkeen kanssa.

Lisää herkullisia ideoita