Gluteeniton omenapiiras

Gluteeniton omenapiiras

55 minuuttia
Gluteeniton omenapiiras on herkullinen syksyn jälkiruoka. Rapean omenapiiraan salaisuus on mantelijauho, kardemumma, inkivääri ja sitruuna.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Valmista ensin gluteenittoman omenapiiraan pohja. Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita mantelijauho, mantelilastut, kaurahiutaleet, sokeri ja kardemumma kulhossa. Lisää voi ja sekoita rakeiseksi taikinaksi.
  • Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleet sitruunankuoren, puristetun mehun ja inkiväärin kanssa. Murskaa pähkinät.
  • Laita puolet omenapiiraan murotaikinasta voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää omenat ja jäljellä oleva murotaikina.
  • Ripottele omenapiiraan päälle pähkinöitä ja paista gluteeniton omenapiiras uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan.
  • Anna omenapiiraan jäähtyä hieman ja tarjoa gluteeniton omenapiiras kevyesti vatkatun vispikerman kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
200 g
Mantelijauhoja
3 dl
Mantelilastuja
1 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl
Hienosokeria
1 dl
Jauhettua kardemummaa
2 tl
Täyte
Omenaa
3 kpl
Yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
1
Raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl
Paahdettuja hasselpähkinöitä
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Gluteeniton piirakkapohja
35 minuuttia
Gluteeniton piirakkapohja
(0)
Omenakaurapaistos
50 minuuttia
Omenakaurapaistos
(18)