Espressomousse

Espressomousse

Tämä jälkiruoka vie jokaisen kahvinystävän kielen mennessään. Kaiken lisäksi espressomousse valmistuu helposti ja nopeasti.
https://www.arla.fi/reseptit/espressomousse/

Tee näin:

  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Ota liivatelehdet pois vedestä ja purista vesi pois. Sulata liivate kuumaan espressoon. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka tasaiseksi seokseksi ja lisää Marsala, klementiinimehu ja munasokerivaahto. Lisää joukkoon espresso-liivateseos. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita mousseen. Kaada tarjoilukulhoihin ja laita peitettynä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
Valmis!

Ainekset

Liivatelehtiä
5
Munankeltuaista
2
Ruokosokeria (n. 1,25 dl)
110 g
Vastakeitettyä, jäähdytettyä espressoa (tai hyvin vahvaa kahvia)
1½ dl
Maustamatonta tuorejuustoa
75 g
1¾ dl
Marsala-viiniä
1 dl
Tuorepuristettua klementiinimehua
¼ dl
2½ dl
Koristeluun
Suklaakahvipapuja
Lisää herkullisia ideoita
Raparperikeitto
45 minuuttia
Raparperikeitto
(2)