Espressomousse

Espressomousse

Arvioi

(0)

Tämä jälkiruoka vie jokaisen kahvinystävän kielen mennessään. Kaiken lisäksi espressomousse valmistuu helposti ja nopeasti.

Ainekset

Annokset
  • 5 liivatelehteä
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 110 g ruokosokeria (n. 1,25 dl)
  • 1½ dl vastakeitettyä, jäähdytettyä espressoa (tai hyvin vahvaa kahvia)
  • 75 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 1¾ dl Arla Lempi maitorahkaa Maitorahka 0,2 % laktoositon
  • 1 dl marsala-viiniä
  • ¼ dl tuorepuristettua klementiinimehua
  • 2½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta

Koristeluun

  • suklaakahvipapuja

Tee näin:

Tee näin:

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Ota liivatelehdet pois vedestä ja purista vesi pois. Sulata liivate kuumaan espressoon. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka tasaiseksi seokseksi ja lisää Marsala, klementiinimehu ja munasokerivaahto. Lisää joukkoon espresso-liivateseos. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita mousseen. Kaada tarjoilukulhoihin ja laita peitettynä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.